Please wait...
HomeForumInternationalEx-YugoslaviaMIKRO ZADACI - NOVI ČLANOVI OBAVEZNO PROČITATI!
Topic Rating:

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
MIKRO ZADACI - NOVI ČLANOVI OBAVEZNO PROČITATI!

Locked

#1 by Berikai » Fri Jan 29, 2016 16:33

Divnarakic wrote: E bas ti hvala na odgovoru. Molim te samomi kazi kakvi su ovo zadatci njih ne razumem kao da li je ovo veza ili clanak . Gde imaju uputstva i da li ja trebam to resavati. Uopste ne znam sta se trazi. Ne znam kako ste vi naucili i ja bih rado naucila
What is an Article
What is NOT an Article

Step one: Click Here
Step two: Is this link an article?
Yes
No


Pozdrav, kao što ste mogli primjetiti, slabe vajde samo od mačaka ima pa ću probati ukratko objasniti cijelu proceduru zarade mikro zadacima. Nepoznavanje engleskog jezika može biti problem ali uz malo strpljenja može se zaraditi solidan džeparac i bez znanja engleskog jezika. Vaš primarni cilj, ujedno i najteži, za sada je dogurati se nekako do uvjeta za level 1 (70% točnih odgovora uz odgovorenih 100 testnih pitanja iz više različitih zadataka) sa kojim se otvaraju mogućnosti za odrađivanje bolje plaćenih poslova a za koje Vam engleski jezik više neće biti od izrazite važnosti kao što su npr. etikete i godine vina (utvrditi godinu vina ili odrediti da li su vina iste sorte i proizvođača). Uz pomoć tih zadataka vrlo brzo se dolazi do uvjeta za level 2 (80% točnih odgovora) gdje također na raspolaganju imate puno različitih poslova sa slikovnim primjerima gdje engleski jezik ne igra nikakvu ulogu npr. zadaci sa računima iz trgovačkih centara gdje morate sa računa prepisati samo datum i potrošeni iznos ili broj kupljenih određenih proizvoda i jediničnu cijenu. Uz ove navedene česti su i slikovni zadaci gdje morate samo utvrditi da li slike sadrže nedozvoljeni sadržaj ili ne. Level 3 (85% točnih odgovora) sam po sebi nije presudan za ostvarivanje solidne zarade, može se i bez njega, no rješavanjem gore navedenih jednostavnih zadataka doći će sa vremenom i on. Doduše, morat ćete još i naučiti sitne trikove kako izvući što veći broj zadataka iz pojedinog posla uz pomoć autorefreshera no sve se to lako i brzo nauči. Trikovima se za sada nemojte zamarati, u ovom stadiju oni nisu od nikakve važnosti. Mogu bez ustručavanja napisati da rješavajući samo ova 2-3 poslića koja sam naveo možete zaraditi džeparac od 30 - 50 USD mjesečno stoga nemojte se predati bez borbe i olako odbaciti ovu stranicu.

Hajdemo se sada vratiti na zadatke za level 0 koji su nužni za ostvarenje uvjeta za prelazak na level 1. To će u najvećem broju slučajeva biti zadaci sa linkovima na članke sa web-portala i njihovim autorima.



Najčešće se mora odrediti da li link vodi na članak i upisati ime njegovog autora. Ponekad je potrebno upisati samo ime i prezime autora ili nadimak, ovisno kako se autor potpisao u članku ili kako se od nas traži u instrukcijama. Instrukcije za uspješno odrađivanje zadatka se uvijek nalaze na samom početku stranice kada uđete u zadatak i uvijek prije, tj. iznad testnih pitanja. Za članove koji ne vladaju osnovama engleskog jezika ipak bih preporučio korištenje translatora, jer kao što možete vidjeti, donekle je razumljivo, može biti od neke pomoći.



Početnicima je najlakše koristiti Google translator tako da kursor miša postave na instrukcije pa desnim klikom otvore meni i odaberu Translate to english pa otvore options menu te odaberu željeni jezik.



Ja se sada više ne sjećam da li sam instalirao neki dodatak za Chrome ili je translator standardna opcija u pregledniku
pa ako već vidite ove dvije kockice desno od povećala, možete direktno kliknuti na njih.

Znači ukratko, ako nas link vodi na stranicu foruma sa puno postova, facebook stranicu, na stranicu sa videom ili slikama bez ikakvog opisa, na naslovnu stranicu nekog web-portala gdje su nam prezentirani samo naslovi ili kratki sadržaji nekolicine najatraktivnijih članaka, stranice gdje nam je za ulaz potrebno logiranje, web stranicu koja ne radi odabiremo NE. To se ne smatra kao članak. Ako nas link odvede direktno na članak odabiremo DA i ukoliko se to od nas traži upisujemo ime autora, ukoliko autora ima više, otvaramo dodatna polja klikom na mali +. Tu je potrebno malo detaljnije proučiti instrukcije, ponekad autor traži da se ime jednostavno samo kopira neovisno da li su u potpisu upotrebljena velika ili mala slova jer se automatski po kopiranju pretvore u velika, no ponekad se od nas može zahtijevati da se imena upisuju isključivo na način kako je i autor potpisan u članku. Ako je potpisan samo velikim slovima onda i mi moramo koristiti samo velika slova. Ukoliko su mala slova u pitanju, mala moramo koristiti i mi. Uz to moram i napomenuti da pojedini autor kao validno ime odobrava i potpis cijelog tima koji je radio na članku npr. Tportal team dok neki to ne smatraju validnim imenom. Na to morate također pripaziti, sve će biti opisano u instrukcijama.

Što znači expelled i kako najbezbolnije i bez neugodnih iznenađenja do prvog levela?

Ne da mi se to ponovo prepisivati i editirati pa ću samo kopirati ono što sam već prije pisao. Imamo odlične primjere.

Quote:Posto sam novi, kako da znam da sam bio "expelled"? Da li to znaci svi taskovi ispod 70%, posto nigdje u job history nije navedeno koji su taskovi "expelled"? Drago mi je da je neko objasnio i ovo za "give up". Usput da pohvalim ovaj forum. Dosta dobrih savjeta moze da se pronadje.

U globalu, ako ti je accuracy nekih taskova za level 0 na listi ispod 70%, najvjerojatnije je da si bio izbačen iz njih. Ima taskova sa blažim kriterijima koji dopuštaju rad do 60% ali su doista rijetki i za više levele. Minimalna preciznost za ulaz u task ti je najčešće i minimalna dopuštena preciznost za nastavak rada, znači ukoliko je minimum 7/10 70% za ulaz, ti si na testu ostvario 80% i kreneš dalje raditi ali nakon nekoliko odrađenih taskova preciznost ti padne na 69 %, daljnji rad će ti biti onemogućen, bivaš izbačen iz taska. Pojavi se poruka "Your accuracy is to low" To pravilo vrijedi samo za taj task. Kada se pojavi isti task ali noviji sa drugim ID-om, možeš ga normalno raditi bez obzira što si bio izbačen iz prijašnjega.

Quote:pozdrav svima i hvala na savjetima. Imam jedno pitanje vezano za lvl1. Kompletirao sam 10 taskova i preko 100 pitanja. Accuracy rate je 79% , i svi su uslovi ispunjeni za lvl 1. Dole na dnu mi stoji :Something else is preventing you from reaching the next level. Keep on working in order to gain experience and level up. Sta mi to nedostaje? koliko treba da cekam da predjem u sledeci level?

Prema poruci koja ti se pojavljuje mogu jedino pretpostaviti da si bio izbačen iz nekoliko taskova zbog slabije preciznosti. Ne znam koji bi drugi razlog mogao biti. Znači za sada bi bilo najbolje da zanemariš zaradu i radiš samo taskove za koje si siguran da ćeš ih odraditi sa višom preciznošću, bar 85+% (vrijedi za test mode min 7/10 znači 70 % za ulaz) ili čak i više, ovisi na koliko je postavljen minimum za ulaz u test.
Ja bih ovako napravio, no naravno ti možeš nastaviti kako ti misliš da je najbolje;
Znači odradiš test pa ukoliko si ga odradio sa 100%, provjeriš da li se boduje za levele, ukoliko da, odradiš još nekoliko komada ali se zaustaviš kada primjetiš da ti se accuracy počinje smanjivati te jednostavno vrebaš drugi task.
Ukoliko se ne boduje, ja osobno ne bih nastavljao poslije test moda ako nije dobro plaćen.
Ukoliko je npr ulaz u task 7/10 znači 70 % a ti si na testu ostvario preciznost od 80%, također ne bih kretao dalje i riskirao izbacivanje.

Kada se dokopaš 1 levela, nemoj sumanuto raditi sve taskove koji su dostupni, nego malo pročitaj forume pa vidi koji su sigurni i fer te nemoj riskirati česta izbacivanja iz taskova jer ćeš u protivnom vrlo brzo ponovo ostati bez levela (možeš mi vjerovati na riječ). Kada ostvariš uvjete za level 2 sve će biti puno lakše a i zarada će se povećati, budi uvjeren u to.
Pozdrav i sretno! :thumbup:

Kao što možete vidjeti, neugodna iznenađenja su moguća a to želimo izbjeći, stoga bi moj savjet svim novim članovima bio da za početak zaradu ostave po strani i usredotoče se samo na strpljivo odrađivanje više različitih zadataka ali sa što većom preciznošću, onako "ziheraški", bez velikog riskiranja.

Kako znati da li se task uračunava u Global Accuracy?

Novi članovi su u dosta nepovoljnijem položaju nego stariji, barem što se tiče ostvarivanja uvjeta za levele jer se veći dio zadataka za nulti level ne obračunava u ukupnu preciznost a slabo su plaćeni. Nakon odrađenog testnog moda u Job History-u provjerite da li se boduje ili ne, znači ukoliko se pokraj zadatka nalazi mali - u kružiću, kao na slici ispod, to bi značilo da se taj zadatak ne boduje za preciznost. Moj savjet novim članovima je da takve zadatke ne treba nastaviti raditi nakon odrađenog testnog moda ukoliko nisu dobro plaćeni jer mogu napraviti više štete nego koristi, no odlučite sami, to je stvar osobnog izbora.



Dakle, ono što je iznad napisano crvenim slovima bilo bi nekakvo objašnjenje i primjer novim članovima koji imaju neko osnovno znanje engleskog jezika kako najlakše do levela 1 a da se pri tom izbjegnu neugodna iznenađenja, no to za Vas, poštovana Divnarakić i članove koji ne barataju engleskim jezikom ne vrijedi. Imamo samo jedan primarni cilj a to je level 1. U ovom slučaju moramo biti još rigorozniji i rizik od izbacivanja iz taskova morate svesti na najmanju moguću mjeru. Može se desiti da sretno i spretno ili kako bi još rekli, kroz ušicu igle uđete u zadatak ali da zbog slabijeg poznavanja engleskog jezika previdite neku smjernicu iz instrukcija pa promašite slijedeće testno pitanje te Vam zabrane daljnji rad na zadatku zbog slabe preciznosti. Tu situaciju moramo izbjeći pod svaku cijenu i stoga bih Vam preporučio da za sada u potpunosti zanemarite zaradu i odrađujete samo testni mod, tj. samo onaj test za ulazak u task.

Zašto samo test?
Za level 1 uz preciznost od 70% potrebno je i odgovoriti na 100 testnih pitanja iz različitih zadataka a tih pitanja najviše ima baš u testu, najčešće 10. Kasnije svaki dodatni zadatak iz istoga posla u najviše slučajeva ima samo po jedno skriveno testno pitanje tako da ukoliko odradite test sa 100%-om preciznošću pa nastavite rad ali promašite slijedeća 2 testna pitanja Vaš rezultat biti će preciznost od 83% uz 12 odgovorenih testnih pitanja iz jednog posla.


Ukoliko pak nakon odrađenog test moda sa 100% preciznošću stanete te pričekate da se pojavi neki drugi posao na listi pa krenete odrađivati njegov testni mod za ulaz pa promašite također 2 pitanja, identično kao i u prvom primjeru, Vaš ukupni rezultat biti će 90% preciznosti uz 20 odgovorenih testnih pitanja iz 2 različita posla.

Mislim da bi za Vas puno povoljnija bila ova druga solucija, zar ne?

Ukoliko se zadatak uračunava u preciznost a test ste završili sa 90% točnosti i dopušteno Vam je raditi dalje jer je prag ulaska i izbacivanja bio 70%, također bih tu stao pa vrebao dok se ne pojavi neki drugi posao. Eventualno, ako ste u testu ostvarili 100% preciznost, možete nastaviti do prvog slijedećeg promašenog pitanja, nikako ne dalje.

To bi bilo to, važno je naoružati se strpljenjem i ništa ne forsirati na silu, ukoliko ste do sada izdržali bez zarade možete izdržati još koji mjesec dok se ne steknu uvjeti za level 1 a tada igre mogu početi. Možete zamoliti za pomoć nekog od ukućana ili kolega da Vam pomogne prebroditi ovaj najteži dio a i ovdje nekoga uvijek ima, pomoći ćemo koliko možemo. Svakako se javite ponekad da vidimo kako napredujete i sretno. :thumbup:
Berikai
Posts1,910
Member Since18 Jan 2015
Last Visit26 Feb 2021
Likes Given972
Likes Received3,862/1,588

#2 by incomehomejob » Sat Feb 13, 2016 10:09

Poruke u task prozorima i sta znace:


You have done the maximum amount of work on this job.

Ova poruka je promenila znacenje. Ranije je bila ista kao i ova ispod, medjutim, sada znaci da nema vise taskova konkretno za vas u okviru tog ID (limit po taskeru/contributor), dok TA ne doda novu kolicinu taskova i podigne limit po taskeru.
(Do dodavanja nove kolicine taskova u taj ID, tetirati je kao 'Completed' poruku.)


There is no work currently available in this task.

Znaci da trenutno nema taskova na raspolaganju.
Mogu da budu 2 opcije u pitanju:
- taj ID je gotov i refresh nema svrhe.
- trenutno TA nije dodao novu 'turu'/batch i refresh se radi = obezbedice dodatne taskove (kod ove opcije obavezno proveriti forum za vreme u toku dana kada je taj i takav ID aktivan, kako ne biste opterecivali kompjuter sa refresh-om, a tog taska trenutno nema;))


You've completed all your work!

Ovo znaci da ste zavrsili sve moguce taskove za taj ID i refresh nema nikakve svrhe. Napomena: ova poruka se javlja i kada se preda/submit task pre vremena koje je predvideo TA za predaju tog taska (proveriti forum za te informacije).

Your accuracy is to low.

Ovo je poruka koju dobijate kada ste Explled iz nekog taska i necete moci da ga radite ponovo, sve dok se ne pojavi novi ID. Napomena: Nekad je task lose kreiran ceo i mnogo taskera bude expelled i buni se i onda TA uradi ispravku. Proveravati taskove gde ste Expelled, moze da se desi da vam je vracen accuracy i da mozete da nastavite da ga radite.


VAZNO:

Desava se da u okviru istog ID dobijate mesane poruke:
i "You've completed all your work!"
i "You have done the maximum amount of work on this job."

To znaci da taj ID tretirate kao da ste dobili samo poruku:
"You've completed all your work!"

Refresh tu nema svrhe, zavrsili ste taj ID i necete dobiti vise taskova.
Razlog za mesane poruke je taj sto ukoliko udjete/pristupite u task u trenutku kada ima posla/taskova dobicete realnu/pravu poruku koja glasi: "You've completed all your work!". Razlog zasto dobijate i ne-validnu, laznu poruku: "You have done the maximum amount of work on this job." je taj sto u trenutku pristupanja/ulaska u task, tog momenta nema posla i sistem salje 'falicnu' poruku. Obratite paznju na ovo da ne biste refresh-ovali tab koji ne moze da donese novi posao/task.
Cim prvi put vidite: "You've completed all your work!", na zalost je gotovo. :( I nema vise posla tu za vas za taj ID.
Last edited by incomehomejob » Thu Nov 17, 2016 13:14 » edited 1 time in total
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#3 by Nole76 » Wed Oct 05, 2016 15:49

Facebook je potreban samo za prvo prijavljivanje na CF. Prilikom prvog prijavljivanja stavili ste sifru koja vam omogucava logovanje bez Facebook-a. Ukoliko imate neki problem sa logovanjem preko Facebook-a samo stavite mail i sifru koju ste stavili kod prvog logovanja i nema potrebe za Facebook-om. Ukoliko ste zaboravili sifru idite na - Forgot password.
Nole76
Posts2,087
Member Since27 Aug 2015
Last Visit30 May 2023
Likes Given9,452
Likes Received4,848/1,732

#4 by pupijevi » Mon Jan 16, 2017 09:42

Dakle slanje tiketa CF-u,RF-u pa i CS-u.

NIKADA ALI NIKADA NE PISITE TIKETE AKO NISTE U STANJU DA IH NAPISETE RAZUMNO I BEZ BESA!!!

MA KOLIKO VAM BILE NEFER KOREKCIJE CAK DO TE MERE DA VAS KOSTA NEKOG DOBROG TASKA ODNOSNO JOS BOLJE VELIKE ZARADE JER JE TASK AUTOR 101% OSTETIO VAS RAD,ACC PA I LVL VI NE SMETE DA SE PONASATE GRUBO PISUCI IM U TIKETIMA ILI POLJU ZA NAVODJENJE RAZLOGA ZASTO STE VI U PRAVU A "TA" NE!

DAL BI TREBALI DA PISETE TIKETE?

ODGOVOR JE DA!

ALI UVEK PISITE TAKO DA SE LJUDI SA DRUGE STRANE NE OSECAJU UVREDJENIMA ILI NE DAJ BOZE DA IM SE PRETI JER U TOM SLUCAJU KRSITE OSNOVNO PRAVILO I POSTOJI VELIKA MOGUCNOST DA DOBIJETE ADMIN FLAG!

Dakle slobodno im pisite tikete za svaku gresku za koju mislite da je nekorektna od strane TA pa cak i za taskove koji su placeni 0.005 jer njihov je posao da ih postavljaju kako treba.

Dal cete dobiti odgovor u roku od 1 dana ili 7 ili mesec pa i 6 meseci vi tu ne mozete nista.

Sem da lepo i ljubazno budete dosadni na isti tiket i pitate zasto,kako,kada itd...

Forumi su vec nesto drugo i tu mozete biti i prkosniji odnosno iskazati vase nezadovoljstvo ali opet BEZ VREDJANJA i grubih reci.


Verujem da je sve ovo vec pisano no izgleda i zaboravljeno i vredi malo refreshovati kao i za buduce i nove clanove da znaju da se ne busaju sa ljudima iz CF-a,RF-a i CS-a jer im to svakako moze naneti samo trajne posledice nego neku korist.

Ako ste besni odalamite jastuk,izvicite se na nesto i ispraznite baterije pa tek onda lepo i kulturno kao male mace pisite tiket i ne daj boze flagovane molbe itd.
pupijevi
Posts3,410
Member Since8 Feb 2015
Last Visit12 Nov 2023
Likes Given1,680
Likes Received8,646/2,676

#5 by RichKoko » Mon Dec 04, 2017 07:05

evo odgovor od CF-a glede Expelled-a i važnosti Give up-a,nadam se da će da vam pomogne:

Hi M******;

Thanks for writing in.


There are a number of factors used to determine which Level you are in. While your Dashboard Accuracy is very important, being expelled too many times can prevent you from Leveling up or can remove one or more Levels.


We have reviewed your account and can see that you have been expelled too many times from our jobs. You can prevent being expelled by using the Give up option when:


1. You do not understand the job’s instructions

2. You encounter questions that are more difficult than other questions in the job

3. You are unsure of your answers

4. Your accuracy is close to the job’s expel accuracy

5. You avoid submitting answers in jobs (such as jobs with missing images, broken links, missing instructions, etc.)


Learning to click Give up will pay off in the long run. You will Level up quicker and your Dashboard Level Accuracy will be higher.


Additionally, if you see a correction page that shows a test question where you believe your answer is better than the task’s answer, you can send us a support ticket with full documentation of the test question. We will be more than happy to review the test question on your behalf and if we agree with your answer, your accuracy can be adjusted.


Once our system has seen you have improved your quality of work and are expelled fewer times, you will automatically receive the proper Performance Level Badge. We cannot manually upgrade your Level nor disclose the number of non-expelled jobs you need to go to the next Level.


Sincerely,


The Community Support Team
RichKoko
Posts1,494
Member Since31 Jul 2016
Last Visit12 Mar 2021
Likes Given3,013
Likes Received3,751/1,403

#6 by RichKoko » Mon Dec 04, 2017 07:06

Hi M******,


Thanks for replying.


It is not your Accuracy that is preventing you from Leveling up. It is the number of times you have been expelled. In order to Level up, you will need to only focus on not being expelled from our jobs. Please use our tips to help you achieve your goal of earning a Level.


Once our platform has detected you are expelled fewer times, you will automatically receive the proper Performance Level Badge. We cannot manually upgrade your Level.


Good luck!
RichKoko
Posts1,494
Member Since31 Jul 2016
Last Visit12 Mar 2021
Likes Given3,013
Likes Received3,751/1,403
Return to 'Ex-Yugoslavia' Forum     Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Apr 20, 2024 06:24:31 PST