Please wait...
HomeForumInternationalEx-YugoslaviaRainforest Task
Topic Rating:

Jump to
Members LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanNederlandsGreekHindiUrduBengaliFilipinoIndonesianMalayArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Rainforest Task

#1741 by akulayu » Mon Aug 15, 2016 15:14

ovo je bruka,svaki dan nesto ne valja...
akulayu
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
237
Member Since10 Dec 2015
Last Visit1 Mar 2018
Likes Given298
Likes Received500/220
Balance$0.00
Earned$1,219.84
Referrals0
Tasks5,515
Offers1

#1742 by jeckamil » Mon Aug 15, 2016 15:15

Ne znam kako je vama ali meni danas samo izbacuje "linkove" i samo ih skupljam. To vise nije normalno. Taman zavrtim on izbaci pa moram da prekinem zbog limita . Malo po malo ja skupih sigurno 20-ak. Potrosicu ih ja, ali ni ovo nije dobro jer ne moze da se radi. :shock:
jeckamil
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
778
Member Since13 Feb 2015
Last VisitYesterday
Likes Given2,419
Likes Received1,898/673
Offers32

#1743 by Nole76 » Mon Aug 15, 2016 18:06

Darkolas wrote: Hi Testers, We know sometimes things go wrong with our VMs, but we don't always know when or why. Also, when you refresh a job, this can count against your number of refreshes, even if all you need is a different VM. So to help with both of these things soon we're releasing a "Restart Job" button. This will allow you to restart a job and get a new VM without refreshing the page, and it'll also provide us with more information about what went wrong, since you'll be asked to leave a note when getting a new terminal. So whenever you have started a job and need a new terminal, please be sure to use this feature instead of refreshing and let us know what error prevented you from completing the test.

Sve je to lepo u teoriji. Mene brine ovaj crveni deo. Da bi ja ili neko od nas dobio "new VM" mora da bude slobodnih VM. A kao sto znamo i sada bar 10-15% vremena ide poruka "There are no virtual machines currently available. Please retry in a few minutes. "
Kada sve krene naopako i nas 20-30% udari "Restart Job" button da li cemo svi dobiti "new VM"??? Tesko. Ovo bi bilo izvodljivo ako Rainforest smanji max opterecenje servera na 70-75%. Jednostavno moraju da imaju odredjeni procenat slobodnih VM da bi sve ovo funkcionisalo. Daj Boze da gresim.

Eve ga "Restart Job" dugmence. Aj' nek mu je sa srecom :D
Nole76
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
2,079
Member Since27 Aug 2015
Last VisitYesterday
Likes Given9,407
Likes Received4,796/1,724
Balance$264.20
Referrals1
Tasks2,671

#1744 by true_hiker » Mon Aug 15, 2016 18:56

110 koraka uđe iz drugog pokušaja, ali je moglo do 67.
true_hiker
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
871
Member Since27 Dec 2015
Last VisitToday
Likes Given94
Likes Received1,849/800
Earned$2,328.70
Tasks14,744

#1745 by midhat1986 » Tue Aug 16, 2016 03:49

ovako ja ko pocetnik vecinu greska koje sam prijavio usle su u statistiku ali bas vecina, moguce da me kao pocetnika testiraju da vide da li ja to gledam ili samo klikam YES YES, jucer sam primjetio jednu gresku, prijavio je ali nije se brojala tj usla u statistiku, eh sad ako ja opet tu vidim gresku jel je opet trebam prijaviti ili nastaviti dalje, posto je prvi put nisu registrovali ?
midhat1986
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
124
Member Since17 May 2016
Last Visit5 Jun 2018
Likes Given127
Likes Received267/119
Referrals0
Tasks3,133
Offers1

#1746 by akulayu » Tue Aug 16, 2016 04:16

midhat1986 wrote: ovako ja ko pocetnik vecinu greska koje sam prijavio usle su u statistiku ali bas vecina, moguce da me kao pocetnika testiraju da vide da li ja to gledam ili samo klikam YES YES, jucer sam primjetio jednu gresku, prijavio je ali nije se brojala tj usla u statistiku, eh sad ako ja opet tu vidim gresku jel je opet trebam prijaviti ili nastaviti dalje, posto je prvi put nisu registrovali ?

prijavljuj sve sto ne valja,a to dal ce oni da prihvate-boli te uvo :)
kolko sam shvatio da bi neki bag usao u statistiku mora vecina testera da ga prijavi
akulayu
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
237
Member Since10 Dec 2015
Last Visit1 Mar 2018
Likes Given298
Likes Received500/220
Balance$0.00
Earned$1,219.84
Referrals0
Tasks5,515
Offers1

#1747 by Nole76 » Tue Aug 16, 2016 04:23

Sve sto nije u skladu sa pravilima treba prijaviti. To sto se nije povecao broj bugs-a nije nista novo. Ja neke stvari prijavljujem vec 100 godina i nikom nista. Samo radi po pravilima i ne sekiraj se preterano zbog toga, svima se to desava.
Nole76
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
2,079
Member Since27 Aug 2015
Last VisitYesterday
Likes Given9,407
Likes Received4,796/1,724
Balance$264.20
Referrals1
Tasks2,671

#1748 by pupijevi » Tue Aug 16, 2016 13:03

Malo da uskocim u ovu novu stavku sa restartom Hita.

Ljudi kako se snalazite? Jel restartate ako pogresite neki step i objasnjavate zasto restartujete?

Malo mi je sve ovo sumnjivo po pitanju odraza na nase accounte pogotovu sada posto ce se beleziti objasnjenja zasto smo restartovali Hit i ako nije podobno objasnjenje ko zna kako ce sve to prolaziti.

Hocu reci ako restartam terminal 5X ja svaki put moram da napisem zasto a razlog je kao sto svi znamo UZASAN SERVER koji apsolutno nekim danima natera nas da poludimo.

Sve u svemu ovo moze biti vrlo skakljivo i ko zna kako ce se odraziti na nase accounte....


PS. Vidim jos jedan novitet zadnji step NOTES se ne naplacuje kao do sada... :?
pupijevi
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
3,346
Member Since8 Feb 2015
Last Visit19 Jul 2019
Likes Given1,636
Likes Received8,433/2,625
Tasks130,568

#1749 by jeckamil » Tue Aug 16, 2016 13:11

Ja sam to dugme danas pritisnula i naravno nije radilo. :)
jeckamil
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
778
Member Since13 Feb 2015
Last VisitYesterday
Likes Given2,419
Likes Received1,898/673
Offers32

#1750 by nesovan » Tue Aug 16, 2016 14:01

Jel bezbedno da sakupimo linkove pa da vrtimo nekoliko u isto vreme? Mislim da sam negde video da moze da se popase ban ako otvori 2 posla u isto vreme...
nesovan
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
246
Member Since3 Feb 2016
Last Visit16 Jan 2019
Likes Given224
Likes Received612/232
Referrals1
Tasks10,431
Offers3

#1751 by Berikai » Tue Aug 16, 2016 14:11

Nema smisla jer onda moraš stavljati visoki refresh rate. Već ti se ionako sve poremeti ako vrtiš jedan pa ti ekstenzija izbaci još jedan link. Automatski prelaziš max limit od 2 refreša u 50 sekundi.
Berikai
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
1,857
Member Since18 Jan 2015
Last VisitToday
Likes Given923
Likes Received3,751/1,549

#1752 by BoMoni82 » Tue Aug 16, 2016 14:12

Ja sam išla na jedan restart job. Stranica stala na pola učitavanja. Ja odem na restart i ima opcija da se izabere nešto problem sa vm i other isue. Ja izaberem to drugo. Ništa nisam sama tipkala oko objašnjenja. Pošto se ponovila greška prijavim bag.
Vjerovatno sam trebala prijaviti odmah, ali sam imala želju da probam to restart job.
BoMoni82
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
168
Member Since4 May 2015
Last Visit28 Feb 2018
Likes Given56
Likes Received270/132
Referrals0

#1753 by true_hiker » Tue Aug 16, 2016 16:09

evo sad na kraju hita, ako je test reminder, stoji upitnik, a ne redni broj koraka
true_hiker
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
871
Member Since27 Dec 2015
Last VisitToday
Likes Given94
Likes Received1,849/800
Earned$2,328.70
Tasks14,744

#1754 by knez85 » Tue Aug 16, 2016 16:26

Uh do zla Boga nezgodno, ovaj Restart ce nas unistiti, koliko sam shvatio ako vidim da sam ja negde pogresio i hocu iz pocetka kliknem na RESTART JOB, tu nastaju problemi imaju ove 2 opcije, ako kliknem drugi raylog i pokusam da udjem ponovo on nam izbacuje gresku, tj nema posla, e sad zamislite imate 50 tak poslova i pogresite na 40 i nekom, pa gledajte muku, vecito ocekujem poboljsanje neko ovo vec sve teze i teze, s istim pitanjima. :o :o :o .
knez85
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
26
Member Since27 Oct 2015
Last Visit19 Jul 2019
Likes Given5
Likes Received48/17
Referrals0
Tasks13,694
Offers0

#1755 by chmi » Tue Aug 16, 2016 16:47

Neverujem da bi samo dodavanje novih ili rasterecenje postojecih servera doprinelo da nestane poruka da nema slobodnih VM. Sama implementacija VM je dosta tanka i podlozna greskama. Restart sam koristio dva puta i oba je proslo ok. Teorijiski problem bi mogao da nastane ako nekoliko testera u BAS istom trenutku stisne to dugme a jos nekoliko testera BAS tog trenutka dobije HIT ali mislim da su sanse za to minimalne.
Poslednji korak se nije nikada naplacivao (ako su to bile ostavi poruku ako nesto ne valja) tako da je ovo bolje resenje bar nece da zbuni.
Ne svidja mi se sto vec dosta drugo dobijam gomilu testova gde postoje greske pa umesto da uradim 56 koraka malopre ja vec na 8 morao da prijavim. Svaki dan izgubim bar 100 koraka tako. Te ne postoji username/password, te ne radi dugme te neki djavo non stop. I to su greske vecinom do lose infrastrukture a ne do dizajna sajta. Sve vise sam ubedjen da RF ne hostuje test verzije sajtova nego da se one nalaze na hostovima tih kompanija i da oni ona malo odvoje resursa za test. A od tog koliko malo izgleda da zavisi kako ce raditi.
chmi
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
291
Member Since22 May 2015
Last Visit1 Jun 2019
Likes Given159
Likes Received417/177
Balance$7.94
Earned$4,565.31
Referrals2
Tasks51,896
Offers17

#1756 by zemomak » Tue Aug 16, 2016 17:31

sta je VM?
zemomak
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
336
Member Since20 Jan 2016
Last Visit1 Jun 2019
Likes Given226
Likes Received468/211
Tasks25,418

#1757 by NoOneHere » Tue Aug 16, 2016 17:59

zemomak wrote: sta je VM?

Virtual Machine najverojatno na to misli, inace nikad nisam kliknuo taj button nad terminala za Restart Job
kliknem Reflesh na moj browser.
NoOneHere
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
900
Member Since17 Oct 2012
Last Visit12 Jun 2019
Likes Given1,156
Likes Received1,399/674

#1758 by savmo » Tue Aug 16, 2016 18:43

Koliko ja razumem terminal koji dobijamo za rad je Virtuelna Masina.Dugme "Restart Job" moramo da koristimo,
inace mozda nece biti dobro ako uvek restartiramo HIT.
savmo
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
913
Member Since16 Jul 2014
Last Visit16 May 2018
Likes Given2,381
Likes Received2,126/745
Referrals1
Tasks49,921
Offers33

#1759 by chmi » Wed Aug 17, 2016 00:25

VM ili virtuelna masina je softverska emulacija nekog racunara(pc, mac, android itd).
Ne znam da li mi se cini ili postoji rotacija zadataka. Pre nekog vremena neko je kukao da dobija samo lose testove i da non stop prijavljuje a ja mozda 4-5 nedeljno sam prijavljivao. Sada prijavljujem svaki 3-4 test a skoro svaki duzi od 20 koraka
chmi
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
291
Member Since22 May 2015
Last Visit1 Jun 2019
Likes Given159
Likes Received417/177
Balance$7.94
Earned$4,565.31
Referrals2
Tasks51,896
Offers17

#1760 by NoOneHere » Wed Aug 17, 2016 02:16

Ja imam jedno pitanje koliko dugo cekate kad na "cvecaru" zatraze onaj Welcome Popup koji se pojavi
na pocetnu stranicu. Inace onaj glupi popup na naturebox na drugi step cekam 2-3 minuta da se pojavi.
I gubim vreme ali mora da se ceka...
NoOneHere
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
900
Member Since17 Oct 2012
Last Visit12 Jun 2019
Likes Given1,156
Likes Received1,399/674
Return to 'Ex-Yugoslavia' Forum     Return to the forums index
All times displayed are EST - Server Time: Jul 21, 2019 13:37:51 EST