Please wait...
HomeForumInternationalMalayPaypal VS Payza
Topic Rating:

Jump to
Members LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanNederlandsGreekHindiUrduBengaliFilipinoIndonesianMalayArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Paypal VS Payza

Locked

Money processor?

Poll ended Mon May 22, 2017 09:22  »  Voted by 144 members  »  Single-choice
128
89%
15
10%
1
1%

#21 by Charmarmy » Mon Jan 02, 2017 10:05

Paypal terbaik, Bitcoin pun bagus sebab low fees tapi sekarang susah dah nk withdraw terus ke bank sebab company2 online wallet punya account bank di Msia dah kena tutup oleh bank...nk exchange BTC to Paypal tinggi bebenar plak fees dia... :(
Charmarmy
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
237
Member Since1 Nov 2013
Last Visit16 Jun 2018
Likes Given60
Likes Received84/58
Earned$1,613.57
Tasks27,800
Offers250

#22 by iqizaziz » Tue Jan 03, 2017 00:34

Charmarmy wrote: Paypal terbaik, Bitcoin pun bagus sebab low fees tapi sekarang susah dah nk withdraw terus ke bank sebab company2 online wallet punya account bank di Msia dah kena tutup oleh bank...nk exchange BTC to Paypal tinggi bebenar plak fees dia... :(

Saya terpaksa buat Payza sebab banyak PTC website dah tak accept Paypal. Rasa rugi pulak kalau tak teruskan. :(
iqizaziz
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
312
Member Since3 Dec 2012
Last Visit10 Mar 2018
Likes Given3
Likes Received24/20
Tasks90
Offers201

#23 by alidanial » Tue Jan 03, 2017 05:02

berapa fee untuk terima bayaran dari site PTC?

Kat website Payza:

Receive Funds* 2.90 % + 1.44 MYR
Note: Higher fees apply to some industries: 3.90 % + 2.85 MYR for receiving funds.

Org ckp PTC termasuk dlm "some industries" yg dimaksudkan kt atas..

Kalau cashout $10, agak2 berapa dpt, berapa rugi...
alidanial
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
102
Member Since7 Jan 2016
Last Visit11 Jun 2018
Likes Given30
Likes Received9/7
Balance$56.47
Tasks5,239
Offers123

#24 by syifa_putera » Wed Jan 04, 2017 02:07

Tu yg sy nak tahu tu..untung dan (rugi)..
syifa_putera
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
80
Member Since23 May 2016
Last Visit11 Nov 2017
Likes Given15
Likes Received9/7
Balance$0.00
Earned$75.52
Referrals0
Tasks0
Offers86

#25 by iqizaziz » Wed Jan 04, 2017 04:23

Contoh:

Ada website PTC tunjuk payout USD2 guna payment processor selain Payza dan Paypal, amount akan jadi <USD2 sebab termasuk fees, tapi ada pulak yang tunjuk Paypal USD2 bersih, bila click payout amount yang dimasukkan cuma USD1.65
iqizaziz
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
312
Member Since3 Dec 2012
Last Visit10 Mar 2018
Likes Given3
Likes Received24/20
Tasks90
Offers201

#26 by alidanial » Wed Jan 04, 2017 05:18

cashout $2 dpt 1.65 dh rugi 17.5%.. :o withdraw masuk bank pun lagi tinggi fee dia..
alidanial
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
102
Member Since7 Jan 2016
Last Visit11 Jun 2018
Likes Given30
Likes Received9/7
Balance$56.47
Tasks5,239
Offers123

#27 by iqizaziz » Wed Jan 04, 2017 19:39

alidanial wrote: cashout $2 dpt 1.65 dh rugi 17.5%.. :o withdraw masuk bank pun lagi tinggi fee dia..

Betul tu tapi dah website PTC yang guna Paypal tukar ke Payza nak buat macam mana. Kalau tak cash out lagi rugi.

Anyone tau berapa fees kalau transfer duit dari Payza ke Paypal?
iqizaziz
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
312
Member Since3 Dec 2012
Last Visit10 Mar 2018
Likes Given3
Likes Received24/20
Tasks90
Offers201

#28 by black125 » Thu Jan 05, 2017 00:38

ptc lain kebanyakan pkai payza. nk xnk kena cashout cpat2 takut jadi scam. bersepah scam...
black125
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
151
Member Since28 Mar 2013
Last Visit23 May 2017
Likes Given28
Likes Received20/17
Tasks4,837
Offers371

#29 by iqizaziz » Thu Jan 05, 2017 19:13

black125 wrote: ptc lain kebanyakan pkai payza. nk xnk kena cashout cpat2 takut jadi scam. bersepah scam...

PTC yang start dari 2007-2015 boleh percaya juga, kalau yang baru sangat memang tak join.
iqizaziz
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
312
Member Since3 Dec 2012
Last Visit10 Mar 2018
Likes Given3
Likes Received24/20
Tasks90
Offers201

#30 by jek1855 » Fri Jan 06, 2017 12:21

lain mcm jer bunyi dulu kini dan selamanya...haha :)
jek1855
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
1
Member Since12 Mar 2015
Last Visit9 Jan 2018
Likes Given0
Likes Received0
Balance$10.02
Earned$61.20
Referrals0
Tasks49
Offers77

#31 by alidanial » Tue Jan 10, 2017 13:50

Thread pasal PayPal yg lain dh locked, malas nk buka yg baru so tanya kat sini je lah.

Macam mana nk tahu kalau account PayPal kita dh verified?

Kalau design yg lama, senang sebab dia tulis status verified/un-verified kt bahagian atas.

Tapi PayPal dh tukar design baru tahun lepas, tak jumpa status tu kat mana2.

Ada trick/hack yg org share tp dh tak valid.

Kalau dh berjaya link debit card dan confirm kod 4 digit tu mksudnya dh verified ke? Sbb ada yg ckp itu sekadar untuk remove limit sahaja..

Ada idea tak nk check camne :?



Limit dh remove tp yg identity confirmation masih belum settle. Verified or not?
alidanial
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
102
Member Since7 Jan 2016
Last Visit11 Jun 2018
Likes Given30
Likes Received9/7
Balance$56.47
Tasks5,239
Offers123

#32 by azmie73 » Wed Jan 11, 2017 20:49

Selalunya kalau identity belum confirm belum verified lah. Tapi boleh check kat sini.
Buka help page macam bawah...
Help Center > My Account/Verify your account > How do I verify my account?


Lepas tu klik kat 'verify your PayPal account'
kat ayat "To learn how you can verify your PayPal account, log in and follow the instructions."

Dia akan kuar page ni...
azmie73
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
14
Member Since15 Nov 2007
Last Visit30 Apr 2018
Likes Given25
Likes Received4/2

#33 by Idoformoney » Wed Jan 11, 2017 21:38



Bukak paypal..pastu cek tanda2 ni..klu semua dah bertanda maksudnya acc paypal tu dah di verified la..
Idoformoney
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
442
Member Since12 Dec 2012
Last Visit15 Jun 2018
Likes Given33
Likes Received178/130
Balance$0.00
Tasks39
Offers231

#34 by iqizaziz » Wed Jan 11, 2017 23:13

Selain RHB, antara CIMB atau MBB, yang mana satu lebih baik untuk cashout Paypal?
iqizaziz
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
312
Member Since3 Dec 2012
Last Visit10 Mar 2018
Likes Given3
Likes Received24/20
Tasks90
Offers201

#35 by azmie73 » Wed Jan 11, 2017 23:34

Saya withdraw guna standard chartered... so far tak de masalah...
azmie73
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
14
Member Since15 Nov 2007
Last Visit30 Apr 2018
Likes Given25
Likes Received4/2

#36 by alidanial » Wed Jan 11, 2017 23:46

Idoformoney Semua tick dah ada...

Ok, sy dh test mcm yg azmie73 tunjuk dan dapat message mcm yg kat screenshot tu..

Thanks semua :thumbup: :thumbup:
alidanial
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
102
Member Since7 Jan 2016
Last Visit11 Jun 2018
Likes Given30
Likes Received9/7
Balance$56.47
Tasks5,239
Offers123

#37 by Marukaha » Sat Jan 28, 2017 08:57

kalau mau mendaftar PAYZA bagusnya buat akun personal atau business?apa bedanya antara personal and business?
Marukaha
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
247
Member Since23 Jul 2016
Last Visit22 Mar 2017
Likes Given18
Likes Received50/41
Referrals0

#38 by rpdesign » Sat Jan 28, 2017 09:35

Marukaha wrote: kalau mau mendaftar PAYZA bagusnya buat akun personal atau business?apa bedanya antara personal and business?

seperti yang dikatakan ...Personal utk akaun persendirian .... Business utk perniagaan. Kalo nak buat biz, spt Clixsense buat auto respond, payment processor letak di website anda dan lain-lain, itu business akaun. Kalo utk receive and send personal money saja, personal account cukup.
rpdesign
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
1,355
Member Since20 Jul 2015
Last VisitToday
Likes Given330
Likes Received867/482
Tasks18,470
Offers1,952

#39 by Marukaha » Sun Jan 29, 2017 05:09

rpdesign wrote:
Marukaha wrote: kalau mau mendaftar PAYZA bagusnya buat akun personal atau business?apa bedanya antara personal and business?

seperti yang dikatakan ...Personal utk akaun persendirian .... Business utk perniagaan. Kalo nak buat biz, spt Clixsense buat auto respond, payment processor letak di website anda dan lain-lain, itu business akaun. Kalo utk receive and send personal money saja, personal account cukup.

Teimakasih :D .
Marukaha
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
247
Member Since23 Jul 2016
Last Visit22 Mar 2017
Likes Given18
Likes Received50/41
Referrals0

#40 by iqizaziz » Thu Feb 09, 2017 23:17

So, sekarang macam mana kawan2? Kalau tak guna Paypal, nak guna apa? Nak bukak lagi satu account for Skrill pulak ke? :roll:
iqizaziz
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
312
Member Since3 Dec 2012
Last Visit10 Mar 2018
Likes Given3
Likes Received24/20
Tasks90
Offers201
Return to 'Malay' Forum     Return to the forums index
All times displayed are EST - Server Time: Jun 19, 2018 19:29:30 EST