Please wait...
HomeForumInternationalMalayCARA TERBAIK UNTUK WITHDRAW DARI CLIXSENSE KE BANK
Topic Rating:

Jump to
ClixSenseNews and UpdatesMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsFeature RequestsMember IntroductionGeneral TalkSupport CenterGeneral SupportPayment Processor SupportBug reportsForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanNederlandsGreekHindiUrduBengaliFilipinoIndonesianMalayArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
CARA TERBAIK UNTUK WITHDRAW DARI CLIXSENSE KE BANK

Post Reply

#1 by kerwin8 » Fri May 19, 2017 05:26

Hello nasihat saya ialah jangan transfer duit dari Skrill,Neteller,Paytoo,Payza dan Payoneer kepada Bank Malaysia. Kerana fees dia sangat tinggi. Fees withdrawal kepada Bank Malaysia adalah seperti berikut.

Skrill - $6.11 (RM 26.40)
Neteller - $8.34 (RM 36.00)
Paytoo - $8.00 (RM 34.60)
Payza - $15.00 (RM 64.90)
Payoneer - Tak Pasti


Cara paling senang ialah exchange kepada bitcoin. Fees dari skrill,netteler,paytoo,payza dan payooner transfer kepada bitcoin agak-agak kurang dari $1(RM4+) dan buka account luno. Dari luno transfer terus ke semua bank-bank Malaysia feesnya hanya RM0.10. Withdrawal pun lebih kurang max 36 jam.

Saya akan tukar semua funds dari mana-mana processor kepada bitcoin untuk rakan semua. Untuk info selanjutnya pm saya.

Terimakasih
kerwin8
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
147
Member Since28 Jun 2016
Last Visit16 Aug 2017
Likes Given9
Likes Received42/28

#2 by syifa_putera » Sat May 20, 2017 17:52

Boleh terangkan x step by step nk widraw dri clixsense ni hinggalah ke bank tempatan.Sy pun dh pening xthu macam mane.
syifa_putera
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
74
Member Since23 May 2016
Last Visit6 Jul 2017
Likes Given15
Likes Received9/7
Balance$0.03
Earned$60.08
Referrals1
Tasks0
Offers67

#3 by samymall » Sun May 21, 2017 01:59

Tq info yang bagus
samymall
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
7
Member Since22 Mar 2017
Last Visit26 Jul 2017
Likes Given0
Likes Received5/1
Balance$39.38
Earned$39.38
Referrals1
Tasks1
Offers49

#4 by kennyhoo84 » Sun May 21, 2017 09:33

Dah tau lama....cuma tunggu admin add bitcoin sbg option,tu masalah selesai
Last edited by kennyhoo84 » Sun May 21, 2017 10:10 » edited 1 time in total
kennyhoo84
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
78
Member Since27 Mar 2016
Last VisitToday
Likes Given8
Likes Received7/7
Balance$30.07
Earned$608.20
Referrals0
Tasks1,089
Offers1,083

#5 by syifa_putera » Thu May 25, 2017 07:34

Bitcoin tu pe benda? sy xde acc bitcoin.
syifa_putera
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
74
Member Since23 May 2016
Last Visit6 Jul 2017
Likes Given15
Likes Received9/7
Balance$0.03
Earned$60.08
Referrals1
Tasks0
Offers67

#6 by kerwin8 » Thu May 25, 2017 10:57

syifa_putera wrote: Bitcoin tu pe benda? sy xde acc bitcoin.

Bitcoin adalah cryptocurrency. Atau dalam bahasa lebih mudah, matawang digital (digital currency).
kerwin8
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
147
Member Since28 Jun 2016
Last Visit16 Aug 2017
Likes Given9
Likes Received42/28

#7 by syifa_putera » Fri May 26, 2017 06:00

Ooo..matawang digital.

Kira macam invest la kan? simpan utk harga tinggi?
syifa_putera
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
74
Member Since23 May 2016
Last Visit6 Jul 2017
Likes Given15
Likes Received9/7
Balance$0.03
Earned$60.08
Referrals1
Tasks0
Offers67

#8 by jiajeed » Mon May 29, 2017 06:17

macam mana nak buka ac bitcoin? Free ka?
jiajeed
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
5
Member Since30 Jul 2016
Last Visit3 Jul 2017
Likes Given0
Likes Received1/1

#9 by kerwin8 » Mon May 29, 2017 06:17

jiajeed wrote: macam mana nak buka ac bitcoin? Free ka?

Yes free saja saya suggest Luno wallet.
kerwin8
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
147
Member Since28 Jun 2016
Last Visit16 Aug 2017
Likes Given9
Likes Received42/28

#10 by jiajeed » Mon May 29, 2017 11:31

blh ajar x? ada wasap x?
jiajeed
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
5
Member Since30 Jul 2016
Last Visit3 Jul 2017
Likes Given0
Likes Received1/1

#11 by kerwin8 » Mon May 29, 2017 12:08

Search Luno wallet kat google.
kerwin8
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
147
Member Since28 Jun 2016
Last Visit16 Aug 2017
Likes Given9
Likes Received42/28

#12 by eamy27 » Tue May 30, 2017 09:23

@ kerwin8 nak tanya macam mana eh kalau nak fund account di luno... saya try guna other bank dan no account yang luno bagi untuk fund account ialah maybank..
masalahnya,no account yang luno beri untuk transfer tu x valid?
bkn ape ingat nak try invest sikit2...harap dapat membantu :)
eamy27
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
50
Member Since30 Apr 2016
Last Visit5 Aug 2017
Likes Given5
Likes Received4/4
Balance$4.19
Referrals2
Tasks2,067
Offers221

#13 by kerwin8 » Tue May 30, 2017 10:25

eamy27 wrote: @ kerwin8 nak tanya macam mana eh kalau nak fund account di luno... saya try guna other bank dan no account yang luno bagi untuk fund account ialah maybank..
masalahnya,no account yang luno beri untuk transfer tu x valid?
bkn ape ingat nak try invest sikit2...harap dapat membantu :)



Kena verify dulu. Untuk add funds ke luno 2-3 bank sahaja. Kalau nak withdraw dari luno ke bank semua bank di malaysia boleh. Try guna app luno untuk transfer mesti valid.
kerwin8
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
147
Member Since28 Jun 2016
Last Visit16 Aug 2017
Likes Given9
Likes Received42/28

#14 by kennyhoo84 » Sat Jun 10, 2017 07:26

kerwin8 wrote:
eamy27 wrote: @ kerwin8 nak tanya macam mana eh kalau nak fund account di luno... saya try guna other bank dan no account yang luno bagi untuk fund account ialah maybank..
masalahnya,no account yang luno beri untuk transfer tu x valid?
bkn ape ingat nak try invest sikit2...harap dapat membantu :)



Kena verify dulu. Untuk add funds ke luno 2-3 bank sahaja. Kalau nak withdraw dari luno ke bank semua bank di malaysia boleh. Try guna app luno untuk transfer mesti valid.

kerwin8 wrote: Search Luno wallet kat google.

Skr withdraw frm payza to Luno mkin lewat due to high members withdraw volume..Ada apa2 exchanger yg murah skit ??
kennyhoo84
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
78
Member Since27 Mar 2016
Last VisitToday
Likes Given8
Likes Received7/7
Balance$30.07
Earned$608.20
Referrals0
Tasks1,089
Offers1,083

#15 by kerwin8 » Sat Jun 10, 2017 12:02

kennyhoo84 wrote:
kerwin8 wrote:
eamy27 wrote: @ kerwin8 nak tanya macam mana eh kalau nak fund account di luno... saya try guna other bank dan no account yang luno bagi untuk fund account ialah maybank..
masalahnya,no account yang luno beri untuk transfer tu x valid?
bkn ape ingat nak try invest sikit2...harap dapat membantu :)



Kena verify dulu. Untuk add funds ke luno 2-3 bank sahaja. Kalau nak withdraw dari luno ke bank semua bank di malaysia boleh. Try guna app luno untuk transfer mesti valid.

kerwin8 wrote: Search Luno wallet kat google.

Skr withdraw frm payza to Luno mkin lewat due to high members withdraw volume..Ada apa2 exchanger yg murah skit ??


Withdraw ke skrill paling jimat
kerwin8
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
147
Member Since28 Jun 2016
Last Visit16 Aug 2017
Likes Given9
Likes Received42/28

#16 by geniusneuro » Wed Jun 14, 2017 00:15

before ni pakai payza... tapi sekarang macam problem lagi je nak withdraw ke payza, terpaksa create account skrill utk withdraw fund ni :(
geniusneuro
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
332
Member Since22 May 2014
Last Visit16 Aug 2017
Likes Given397
Likes Received168/113
Earned$361.46
Tasks4,528
Offers197

#17 by nadiaothman » Wed Jun 14, 2017 03:36

geniusneuro wrote: before ni pakai payza... tapi sekarang macam problem lagi je nak withdraw ke payza, terpaksa create account skrill utk withdraw fund ni :(

saya cashout Isnin, hari ni Rabu duit dah masuk Skrill. :)
nadiaothman
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
84
Member Since1 Sep 2015
Last Visit8 Aug 2017
Likes Given1
Likes Received27/21
Earned$278.36
Tasks2,034
Offers175

#18 by alanshahrul » Wed Jun 14, 2017 12:17

Aku withdraw USD 40 guna skrill ke Ambank, javascript:;dapat2 tinggal RM22 hengget je !!!! :oops: Menyesal gila!!!
alanshahrul
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
1
Member Since29 Apr 2016
Last Visit28 Jun 2017
Likes Given0
Likes Received0
Balance$4.97
Earned$60.84
Referrals0
Tasks14
Offers69

#19 by Oakchancellor » Wed Jun 14, 2017 20:19

alanshahrul wrote: Aku withdraw USD 40 guna skrill ke Ambank, javascript:;dapat2 tinggal RM22 hengget je !!!! :oops: Menyesal gila!!!

Mak aih. Cekik darah giler.. Lebih kurang USD 35 dia potong.. :shock:
Oakchancellor
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
87
Member Since12 Aug 2015
Last VisitYesterday
Likes Given16
Likes Received27/21
Balance$6.21
Earned$533.64
Tasks4,261
Offers272

#20 by geniusneuro » Wed Jun 14, 2017 21:25

nadiaothman wrote:
geniusneuro wrote: before ni pakai payza... tapi sekarang macam problem lagi je nak withdraw ke payza, terpaksa create account skrill utk withdraw fund ni :(

saya cashout Isnin, hari ni Rabu duit dah masuk Skrill. :)

tu la, ni semalam baru req cashout ke skrill... esok la kot masuknye
geniusneuro
Posts
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies
332
Member Since22 May 2014
Last Visit16 Aug 2017
Likes Given397
Likes Received168/113
Earned$361.46
Tasks4,528
Offers197
Return to 'Malay' Forum     Return to the forums index
All times displayed are EST - Server Time: Aug 19, 2017 10:47:39 EST