Please wait...
HomeForumPosts by incomehomejob

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Posts by incomehomejob

Spisak Flag-ova - ID i naziv taska » Post #849

Wed Dec 27, 2017 14:19 in Ex-Yugoslavia

Jupiiiii koki1983!!! x:D :clap: :xthumbup:

Bas mi je drago i hvala puno na lepim recima i naravno ljubac za cool lepotana u rukama. :xsmile:

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #67

Wed Dec 27, 2017 14:00 in Ex-Yugoslavia

Fofang wrote: Radila sam Toxicity ranije uspesno, ali sada nisam jos ni krenula jer svi kazu da je postao tezi. Htela bih samo da proverim ako neko upotrebi onu rec za crnce (ne znam da li smem da navodim pocinje na n..... :) ) koja spada i u sleng i u uvredu, to ide u race, religion based hate, a mislim da automatski ide i u insulting language opciju jel tako?

Ista sam kao i ti, ranije mi je islo ok, a ove novije nisam radila. :xsmile:
Ta rec za crnce na 'n' nije religion based hate, ide u race hate.
Izvinjavam se svima ako su to stavili zajedno sada, ne znam kako izgleda task, net mi je horor i ne radim ih vec neko vreme.

Ovo sto je smota9 rekao je bitno, ukoliko niste upoznati sa govornim engleskim slengom obavezno proveravati sve reci koje su vam nepoznate, najvise ih ima u vezi rase i u njihovom jeziku se tretiraju kao neoprostive za izgovoriti, a toliko se smatraju ruznim i poganim da ih cak ni po filmovima niste mogli da cujete pa da tako prepoznate.

edit:
Setila sam se jos neceg. :xsmile:
Ta rec na 'n' za crnce nekada kod njih nije uvredljiva, na primer kada se pozdravljaju dve osobe crne rase to koriste kao ok govor - 'Hey n... what's up? - 'Not much n..., you?''
Nesto tipa neseg 'Gde si b'ate s'a ima? x:D
Mislim da sam ranije imala ovo samo 1x.
Opet se svodi na ovo sto je smota9 rekao, govorni sleng je u pitanju i to je nama svima problem, jer nismo native.

PITANJA I SAVJETI » Post #236

Wed Dec 27, 2017 13:35 in Ex-Yugoslavia

Nemojte da otvarate i gasite naloge, moze sistem da detektuje kao dupli nalog, ista IP i isti kod kompa i da ugase oba.

Nisam tacno razumela sta je problem kod nje na nalogu i sta njoj prijavljuje kao gresku, to ako mozes malo preciznije da mi opises da ih mogla da pomognem. :xsmile:

A sto se tice ovog dela da je ne vidis kao referala, niko od nas ne vidi referala dok referal ne popuni sve podatke u Profile and Settings (gore desno na vrhu u cosku, padajuci meni kada stane na avatar/ovog malog ClixSense coveculjka. :xsmile: )
Tako je sistemski namesteno svima.


Edit:
Pitala sam za njen nalog sta se desava i za to duplo otvaranje, jer je CS jako dobro organizovan sistemski protiv varanja, sto nije kod vas slucaj, ali ima svega, pa su se zastitili.
Ako ima dva naloga, bolje to sada srediti nego da joj se desi gasenje kada ga sistem prepozna u nekom trenutku.
Zato mi treba objasnjenje da im javimo sta se desavalo, pa da oni odrade gasenje tog koji ona nece da ima.

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1666

Tue Dec 26, 2017 17:31 in Ex-Yugoslavia

:xsmile:
Hvala sto razumes. :xsmile:
Ne brini nije se nista strasno desilo, kod nas na forumu je malo drugacije nego na glavnom, ja nisam warning-happy mod i uglavnom ono sto editujem je za vase dobro da se ne vidi i eliminise krsenje pravila.
Pre nego sto si se ti registrovao, imao je CF svog predstavnika u temi za taskove i 'pljustali' su warninzi u stotinama za sve sto je direktno citat, makar i rec jedna, iz taskova. Strogi su za to, jer im to steti klijentima i tretiraju to kao varanje.
Probaj da sve isto sto si pisao do sada, pises malo opisnije, a ne direktno, to je predlog. x:D

Desava se svima da napisu direktno, a to je samo od zelje da se pomogne.
Napisala sam ti da obratis paznju jer si noviji clan, da ne bi neko prijavio i da dpbijes warning nepotrebno, a pises iz najbolje namere.

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1664

Tue Dec 26, 2017 16:28 in Ex-Yugoslavia

randymarsh10, molim te obrati paznju na postove, skoro svaki ti je ili problematican ili na granici da bude problematican.
Preterujes sa eksplicitnim pisanjem direktnih testnih pitanja i odgovora.
Razumem da hoces da pomognes, ali je to izricito protiv pravila CS i CF.

Dodatno imali smo skoro prostacku histeriju u ovoj temi posle opomene da se u ovoj temi ne traze objasnjenja kako se radi neki task koji nisi ni probao, postoje druge teme za to. Nisi to mogao da propustis da vidis, pa ne razumem zasto ponavljas isto to.

PITANJA I SAVJETI » Post #232

Tue Dec 26, 2017 04:45 in Ex-Yugoslavia

buchevski wrote: Hteo bih da se prebacim od Chrome na Firefox

Pa dali moze tacno ime AR-a koji koristite za Firefox

Pogledaj i ovde u postu od sizika66, ima nekoliko, pa probaj koji ti odgovara najvise. :xsmile:

VAZNO - Osnovni pojmovi i informacije | ClixSense Forum

Tasks za level 0 » Post #2185

Tue Dec 26, 2017 04:42 in Ex-Yugoslavia

koki1983, ubacila sam im i ovde tvoj post, hvala za info. :xsmile:

koki1983 wrote: evo posla ko u priči ekipo,za lv.0 :-D :

1218677 * Categorize Popular Product Names * $0.03
1214913 Find Earning Release Date $0.03
1218876 Is The Clients Issue Solved? $0.03
1215161 Match Food Items To The Usda Database $0.01
1217342 Paste The Executive Information From Linkedin? - Linkedin Login R... $0.01
1214788 Verify Ingredients/Food Items Names $0.01
1219212 Verify Whether The Person Still Works At The Given Company At Giv... $0.01

...ko voli nek izvoli,moram pohvaliti CF glede lv.0taskova-prije cca.6-8mj.bih čekao i do 2mj.da mi dade ovoliko poslova,a sada stoje stalno njih 6-8kom. :-) (idealno za nove,za hvatanje prve značke...pa novi članovi-šta čekate-napadajte)!
l.p.svima. :-)

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #53

Mon Dec 25, 2017 19:38 in Ex-Yugoslavia

x:D x:D x:D

Bice, samo ti misli na to da nam treba sto vise tih i takvih taskova i bice garant. x:D
Ne znam da smo imali na forumu veceg sreckovica od tebe po brzini resavanja problematicnih situacija na nalogu, da ne pominjem da si jedini koji se cak ni ne buni, a rese mu problem. x:D

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #51

Mon Dec 25, 2017 18:06 in Ex-Yugoslavia

Pa gde si ti jevticbozidar? x:D
Kako je u nocnoj smeni? x:D

Hvala za info o tim takovima koje radis dobro. :xsmile:

Evo da dodam kako sam ja radila te restorane ranije. U jednom trenutku su krenuli sa izuzetno ne-fer ispravkama i smanjili cenu dosta i tu sam prestala. Pre toga sam ih uglavnom zavrsavala do kraja sa najcesce 100%.
Jako retko sam isla na yelp ili yellow pages, uvek sam se trudila da iskopam na zvanicnom sajtu restorana. Jedan broj restorana (manji broj) ima uocljivo i lako za naci radno vreme, vecina su mi bili neki sitni restorani sa bezvezno uradjenim sajtovima, pa je bukvalno rudarska fizikalija u pitanju dok se pronadje gde je trapavi izradjivac sajta zavukao tu informaciju.
Ako tu nema, uzimam njihovu zvanicnu FB stranicu kao validne informacije.

Direktorijume (yelp, tellow pages, ..) ignorisem ukoliko su informacije suprotne od onih na sajtu, cak ih i ne otvaram ukoliko po datumima za update na sajtu restorana vidim da je sajt aktivan.

Najbitnija je, meni bila, adresa, jer je bilo restorana kojih ima u vise gradova, a razlicitog radnog vremena, onda pisem bas to radno vreme za tu lokaciju.

Tada je bilo malo ne-fer ispravki i svaku mi je CF vrtio nazad, uz ovakvo obrazlozenje rada i gde skupljam podatke.

Dierktorijumi funkcionisu tako sto ili restoran javi promene podataka ili neko iz direktorijuma to treba sam da proverava i azurira. Realno ili restorane mrzi, ili neki lenji zaposleni to ne uradi ili neka lenja ili tupava sekretarica iz direktorijuma to ne uradi.

Ukratko, restoran, pa njihov zvanicni FB.
Ukoliko nema (sto je tada bilo retko), a razlikuju mi se direktorijumi, uzmem ma koji i ako me isprave pisem tiket da nisam vidovita i da TA mora da da preciznije instrukcije i redosled direktorijuma sta on hoce da uzmemo kao prioritet. (Ovo naravno na mnogo lepsi nacin nego sto sam ovde napisala. x:D )


edit:
Dodatak:
Nekada radno vreme ne moze da se nadje ma koliko se kopa po celom sajtu, ali ako ima neki link 'Site map', tu kliknite i izadje strana koja je bela, samo ima tekstualni spisak (koji su i linkovi) svih strana na sajtu i samo tuda sam na nekim sajtovima nalazila radno vreme.
Pazite i na obelezavanje podneva i ponoci, sta je 12 AM, a sta 12 PM.
Cuvajte browser history dok ne zavrsite task jer se to trazi u tiketu CF da vide tacan link ka stranici restorana gde pise radno vreme i da je vas odgovor ispravan.
Sto se tice podtaka koji nisu na sajtu o radnom vremenu, uzimala sam one koje mi izbaci google odmah desno cim ukucam naziv restorana u pretragu. (I taj link saljem u tiket, ako imam ispravku.)
Pazite kod restorana koji imaju sajt, neki cak deluju i skroz profi, a nisu update-ovani par godina, vidi se po datumima ako se malo kopa, onda ipak proverite da nisu 'closed', a da je sajt ostao da 'visi' na netu.
Pazite i na velike lance restorana, obicno je fast food, kojih ima gomila. Tu se tesko nadje za bas tu lokaciju jer su stranice genericke i odnose se na ceo lanac/brand, a direktorijumi su za to beskorisni i pogresni. Svaki taj sajt ima negde zavuceno spisak lokacija. Tu je validno radno vreme i razlikuje se od lokacije do lokacije.

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #42

Mon Dec 25, 2017 10:52 in Ex-Yugoslavia

buchevski wrote: Ideja:
Da se u rezervirani post ove teme (2) napravi lista zelja sa imenima taskova. i da se dodaju nove zelje. Zatim kad imamo kompletno objasnjenje, ime taska u rezervirani post (2) da se linkuje do objasnjenja.
Tako bi svi imali brzi nacin da se potsetimo oko rada tog taska.


Youtube Sponsors Segmentation
Restaurant Price Check
Find The Url For Car's Detail Page
Image Attribute Extraction: Boots - Main-Color
Toxicity In Online Comments
Redundancy_assess

Hocete da ubacim u ovu nasu radnu temu ovde u taj post br. 2 spisak svega sto je navedeno ovde od naziva taskova?
Ako sas dobro razumela, da to uradimo i ovde iako je radna tema, pa da izvezbamo kako ce finalna da izgleda.

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #40

Mon Dec 25, 2017 10:01 in Ex-Yugoslavia

vudario wrote: ova tema je odlična nadam se da će članovi čitati postove od početka ,stalno nam se dešava da je nekome mrsko čitati pa ponovo postavlja ista pitanja ,a samim tim povećavamo broj stranica i sve je teže pronaci određeni odgovor

Hvala puno sto si pomenuo ovo. :xsmile:
Koliko ja primecujem, svi clanovi koji su ovde okosnica foruma i cine ga onim sto jeste se ponasaju tako kako si ti naveo.
Nadam se da ce i oni koji rese da se ukljuce u forum da postuju to i da se drze onoga sto se zove osnovna netikecija - da temu u kojoj hoces da ucestvujes, prvo iscitas od posta gde si stao poslednji put, pa se ukljucis.

Pitanje za sve - da li da ovakvo neko obrazlozenje ubacim u onu temu sa osnovnim informacija i da dodam oko objasnjenja oko quote, edit i sl jer ima clanova kojima bi to bilo zgodno da procitaju, svaki forum ima neke drugacije 'cake', pa mozda nekom ove informacije budu korisne.
Takodje pitanje, da li mislite da ima svrhe, tj. da ce se i procitati od strane novih clanova. x:D

Mirakrs wrote: Drage kolege, podrzavam stvaranje nove teme, koristice svima nama! Nije mi samo najjasnije, gde "dobrovoljci" pisu objasnjenja - da li u ovoj radnoj temi ili direktno u novoj temi ili nekom na chat?

Za sada je da "dobrovoljci" ovde pisu objasnjenja, a svi ostali da dodaju predloge na to i/ili postave potpitanja kako bi se finalno uopblicio sto precizniji post za stalnu temu.
sto se chat-a tice mislim da je ovde bolje nego na chat jer svi vidimo, a onako mora da se prenosi u krug jedni drugima, pa gubimo dosta vremena.

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #27

Sun Dec 24, 2017 16:22 in Ex-Yugoslavia

Hvala puno leptirmili. :xsmile:


Garagos, shvatila na sta mislis, super si primer dao da neko ume da 'barata' nekim taskom za jako kratko vreme po strani, a drugima to odvlaci puno vremena i samim tim i zarade.
Sjajan je predlog da se tu pomogne na nacin kako si rekao. :xwink:

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #24

Sun Dec 24, 2017 15:49 in Ex-Yugoslavia

Mislis kao ona tema od Berikai, Skriveni taskovi?
Nesto sto je ili stalno tu ili se ponavlja stalno uz promenu ID.

Mozda to moze da se objedini u ovoj temi sto planiramo, nekako da se da rejting, kao ono sto smo imali ranije pored naziva taska na listi, ali bi za to trebalo vise clanova da se aktivira da imamo sto realniju sliku i toga i ovoga sto planiramo.
U ovom slucaju ako bismo objedinjavali, trebalo bi onda u toj temi 'pokriti' sve taskove objasnjenjima.


P.S.
Super je ideja, ali moram da pitam obzirom da si ti u pitanju. x:D
Da nije to, mrzi me da citam instrukcije, pa ako moze skracena verzija. x:D

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #22

Sun Dec 24, 2017 15:22 in Ex-Yugoslavia

mickeygrb wrote: Obavezno u footer prvog posta te nove teme treba staviti - sve preporuke i savete koje pročitate u ovoj temi koristiti na vlastitu odgovornost, za eventualne probleme, expelled ili bilo šta drugo ne odgovaramo :) da ne bude posle "pa vi ste mi rekli da tako radim a ja expelled", jer ima i pogrešnih ispravki od strane TA, broken jobova i svega :)

:xlol:

Podsetio si me na Disclaimer-e:

“No trespassing” - ovo staviti 'protiv' spamera
"Viewer discretion is advised"
"No refunds"


ruma45, kada se smorimo od update-ovanja teme , onda ide ovaj Disclaimer x:D :

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #18

Sun Dec 24, 2017 14:18 in Ex-Yugoslavia

Super ideja. :)

Jedino bih dodala u spisak sta da ima u svakom postu - za koji je lvl, nemaju svi sve lvl-e pa da ne vrte neki task u prazno i potrose tab/RAM bez potrebe.

Ovo tvoje je idealno da sve bude tu, samo da znas da nas ceka da cemo se naraditi kao mazge dok sve skupimo. x:D
Bilo bi zgodno da se sto vise ljudi aktivira i da ispisu ovde objasnjenje za taskove koji im idu i za koje su uspeli da udju u fazon sta TA hoce, jer je i to presudno cesto za prolazak kroz task, a olaksace i skratice postupak pretrazivanja po celom forumu unazad. :xsmile:

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1652

Sun Dec 24, 2017 13:42 in Ex-Yugoslavia

Leze ti Berikai, ovi sa 'batacima' taskovi. x:D

Svaka cast za max. :xwink:

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #16

Sun Dec 24, 2017 11:49 in Ex-Yugoslavia

Drugari imam jos jedan predlog.

Molim vas da sve ideje pisete ovde. Svaka ideja je dobrodosla, vise nasih glava ce da smisli zajednicki najbolju opciju. :xsmile:

Trenutno, koliko sam ja upoznata, chat 'prsti' od ideja i na zalost to vide samo po dvoje ljudi. Zato sam mislila da prebacimo sve ideje, sugestije, zamerke, predloge, ... ovde da bude vidljivo svima, a samim tim ce i svaka ideja da potakne nekom od nas novu ideju. x:D

Ne brinite da ce ova tema da se zatrpava ili da ce da se izgube ideje, smisaljamo ternutno ruma45 i ja i svi koji ucestvuju putem chat-a, kako organizovati glavnu temu. Ovo je radna tema i ne brinite da ce biti zatrpana, samo 'udrite' sa idejama. x:D
Dodatno, sve sto ovde bude primenljivo za glavnu temu, ubacicemo i tamo, nece se zagubiti, ne brinite. :xwink:

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #13

Sun Dec 24, 2017 11:09 in Ex-Yugoslavia

Evo sta sam nasla kao sliku za ivory, mozda pomogne:



Sto kaze Fofang, to je najsvetlija nijansa najbliza beloj.
Bez tretiram kao ono sto mi zovemo 'boja peska', a ovo za svetlo braon cu da primenim kako je Fofang objasnila, super je objasnjenje, cim vuce na zuto. x:D Hvala Fofang. :xsmile:


Cestitke TamaraRakovic za Quiz. :xwink:

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #9

Sun Dec 24, 2017 10:55 in Ex-Yugoslavia

TamaraRakovic wrote: Vec par dana se premisljam u vezi taska Toxicity In Online Comments.

Naime ne razumem poslednji deo - Does this comment contain flirtatious language?
(i.e. pickup lines, complimenting appearance, subtle sexual innuendos, etc.).
Moze objasnjenje?
Hvala unapred!

Ne znam da li da krenemo ovde vec sa objasnjenjima pa da posle prebacujemo tamo ili da ovde samo skupljamo predloge. To je bila inicijalna ideja.

E sad, obzirom da si prva koja je 'dala podrsku' podrsku temi i ideji, ja cu da objasnim odmah, a mozemo usput da se dogovaramo sta cemo dalje. x:D

Taj pojam 'flirtatious language', moze da se odnosi na seksualno sugestivno ili kao sto se koristi i u nasem jeziku rec flertovanje.

Druga opcija na koju mislim da treba obratiti paznju u ovom tasku je ne-seksualnog tipa.
(Izvinjavam se ako omasim, ne radim taskove vec neko vreme, ubija me net, ne pitajte, ako krenem necu stati sa kukanjem. x:D )
Ta druga opcija se cesto koristi u marketingu, prodaji, advertising-u, branding-u, ...
Neki grubi prevod bi bio sekundarno ubedjivanje. Direktno ubedjivanje je vidljivo u sloganima 'kupite ovo ...', 'samo danas na popustu', 'specijalna ponud za vas ...', ...
Sekundarno 'ubedjivanje' su primamljive slike gde vam na primer nude teretanu ili dijetetske proizvode a na slici nije neko ko ima probleme sa viskom kilograma ili je bez vidljivih misica, vec je slika nekoga ko odgovara dustvenim standardima idealnog tela, sa ciljem da vi prihvatite ideju da kupite ponudjeno jer oni flertujucom sugestijom vas ubedjuju da to moze da bude i vas finalni rezultat ako se odlucite za njihov proizvod.

Ukoliko nisam precizno objasnila ili sam zakomplikovala, molim da kazete. x:D
Ne znam tacno za taj task, ali ovo je definicija 'flirtatious language' kada nije u pitanju flertovanje kao rec koju smo mi navikli da koristimo i koja se odnosi seksusalne i romaticne odnose.


edit:
Dok ja ispisah roman, kolege su vec odgovorile. Al' sam spoooraaa. x:D

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #3

Sun Dec 24, 2017 10:19 in Ex-Yugoslavia

Da se nadovezem na celu ideju koju je ruma45 pokrenuo :xsmile: , pitala sam CF da li bi se slozili da pomazem clanovima koji ne govore dobro engleski ili ih je strah da rade neke taskova zbog toga da ne bi bili expelled ili dobili flag u vidu prevodjenja Instrukcija.
Smatrala sam da ne stetimo time ni TA ni CF, a vise ljudi ce dobiti sansu da radi taskove koji ce im ici mozda i bolje od nas koji ih vec radimo. Kao sto je ruma45 rekao, svako od nas ima za neke taskove vise talenta, za neke manje, neki nam leze, neki ne i svako ima neki svoj licni pristup.

Oni se slazu sa tim, Majkl je potvrdio, tako da iskoristite ovu nasu 'radnu' temu da upisete i takve zahteve u 'listu zelja'. x:D
Da naglasim, u pitanju je striktno prevod i/ili razjasnjavanje Instrukcija, bez ikakvih sugestija u vezi odgovora.

Zajedno cemo se dogovoriti da li da to bude odvojena tema, gde neko 'zalepi' Instrukcije, a neko od nas odradi odmah prevod. Ili da spajamo u ovu temu koju gradimo ovde u ovoj radnoj verziji.
Svaki predlog i ideja dobrodosli. x:D
Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Apr 19, 2024 08:43:46 PST