Please wait...
HomeForumPosts by pupijevi

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Posts by pupijevi

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #273

Wed Feb 08, 2017 17:02 in Ex-Yugoslavia

Copy paste sa jednog poznatog foruma iz 20.04.2016

Payoneer je payment solutions provider registrovan od strane Choice Bank Limited. Nudi više vrsta payment usluga, od kojih su nama najinteresantnije prve dve:

1) Prepaid MasterCard
2) Virtual MasterCard
3) Global Payments Service


Prepaid MasterCard
Prepaid MasterCard se može koristiti u preko 200 zemalja i 150 valuta. Njena glavna namena je da služi kao payment servis za korisnike nekih od kompanija saradnika, drugim rečima - da primate novac koji zaradite kod nekih od kompanija saradnika. Kod nas je najpopularnija kao sredstvo isplate za korisnike Upwork-a i AirBnB-a.

Ono što je najbitnije je da bez problema funkcioniše u svim zemljama bivše Jugoslavije. Glavna valuta je dolar, tako da kojom god valutom da vam uplaćuje treća strana, biće na kraju konvertovano u dolare. Stoga je uvek najpametnije podesiti ili predložiti trećoj strani da uplate vrši u dolarima.

Kako doći do Prepaid MasterCard kartice?
Do kartice se može doći na dva načina - direktno na sajtu www.payoneer.com ili posredstvom drugih firmi sa kojima Payoneer sarađuje (u ovom slučaju: Amazon, Newegg, Wish, 99designs, fiverr, AirBnB, gettyimages, Upwork, Taboolla). Treba napomenuti da se provizije i troškovi blago razlikuju od jedne do druge kompanije saradnika.

Koji su troškovi vezani za Prepaid MasterCard karticu?

Ovo je primer troškova kada je kartica izdata direktno od strane Payoneer-a:
Godišnje održavanje: $29.95 (nekim korisnicima (poput autora ovog uvodnog posta) će ovaj iznos biti naplaćen na godišnjem nivou (ne prvog januara već onda kada vam istekne godinu dana korišćenja servisa), dok će drugim iznos biti naplaćen na mesečnom nivou)
Zamena kartice: $12.95 (po kartici)
ATM Withdrawal: $3.15
ATM Decline Fee/ATM Balance Inquiry Fee: $1 (po transakciji). Bitno je napomenuti da svaki upit o stanju na kartici putem bankomata povlači i ovaj trošak od $1, ali i svaki put kada pokušate da povučete novac na bankomatu a nema dovoljno na računu, skinuće vam po $1)
Loading Payments - Standard: $0
Loading Payments - Immediate: $2.5

Za koliko dana ću dobiti karticu?

U praksi, karticu dobijate u roku od dve nedelje (najviše tri).

Kako da aktiviram karticu?

Nakon što dobijete karticu, ulogujte se na vaš nalog. Pod "Support Center" odaberite "Activate Card". Unesite vaš ID i lozinku i kliknite na "Activate your card".

Dobio sam poruku da mi je stigla uplata, šta sad da radim?

Na email vam je stigla potvrda da je uplata legla na vaš račun. Sledeće što treba uraditi je potvrditi prijem novca i u sledećem koraku odabrati kada želite da primite novac - odmah (praktično u roku od 10 minuta) po ceni od $2.5 po transakciji, ili u roku od 2 dana (to u praksi znači dva i po dana).

Ako vam u nekom slučaju nije stigao email ili ste ga greškom izbrisali, nema problema. Potrebno je otići na vaš Payoneer nalog u "Payment history" sekciju, tu će stajati sve "pending" transakcije. Potrebno je kliknuti na transakciju koja je na čekanju i ponoviti gornji korak.

Da li je besplatno plaćanje putem POS terminala

Nema dodatnih provizija na transakcije putem POS terminala.

Koji su dnevni limiti korišćenja kartice?

Limiti za korišćenje kartice variraju od naloga do naloga.

U slučaju autora uvodnog posta, dozvoljeno je do 10 ATM povlačenja novca (withdrawal) dnevno i do 9 transakcija dnevno putem POS terminala. Dozvoljeno je do trošiti do $5000 dnevno (kombinovan limit - putem ATM-a i POS terminala).

Da li Prepaid MasterCard mogu koristiti na internetu?

Da, ogromna većina sajtova i servisa prihvata Payoneer MasterCard (između ostalog, moguće je povezati je na Paypal i Skrill naloge).

Ukrali su mi karticu, šta da radim?

Prijavite odmah krađu na lostorstolen@payoneer.com ili putem telefona na +1 (646) 386-2434

Da li Payoneer MasterCard karticu mogu koristiti za online gambling?

Ne, Payoneer MasterCard se, prema ToS-u, ne može koristiti za online gambling. Predlog autora ovog uvodnog posta je da prebacujete novac sa Payoneer kartice na Neteller nalog.

Kako proveravam stanje na mom nalogu?

Ulogujte se na vaš Payoneer nalog. Stanje će pisati na vrhu strane, ispod menija. Nekad je potrebno pritisnuti refresh dugme pored iznosa kako bi bilo prikazano trenutno stanje. Takođe, treba imati na umu da prosto osvežavanje strane sa F5 neće prikazati ažurno stanje vašeg naloga, već je potrebno odjaviti se i ponovo prijaviti.

Kako proveravam istorijat mojih transakcija?

Ulogujte se na vaš nalog, i pod Activity odaberite "View Transactions".

Pre dva dana mi je na stanju bilo $20,35 a danas $19.75. U međuvremenu nisam ništa plaćao. Šta se dešava?

Potrebno je da prođe nekoliko dana (do sedam radnih dana) kako bi se završio tzv. kliring. Kada platite nešto, sredstva za tu transakciju budu rezervisana, a tek nakon kliringa znate koliko je precizno skinuto novca.

Želim da pošaljem novac drugom Payoneer korisniku, da li je to moguće?

Da, potrebno je prijaviti se na vaš nalog i pod "Pay" odabrati "Make a Payment". Kada pošaljete novac, transakcija će biti u praksi obrađena u roku od pola sata. Bitno je napomenuti da, kada je primalac takođe vlasnik Payoneer naloga, nema dodatnih provizija vezanih za ovakav način slanja novca.


Payoneer Virtual Card

Payoneer Virtual Card je, kao što joj ime kaže, virtuelna kartica koja je namenjena isključivo plaćanju na internetu. Nju ne možete dobiti putem Payoneer sajta, već samo kod odabranih kompanija saradnika.

Pozivam nekoga ko koristi Virtual Card da pogleda u svom nalogu koji su troškovi vezani za ovakvu karticu i da to podeli sa nama.


Global Payments Service

Ovo je korisna usluga u slučaju da trebate naplatiti sredstva od nekog klijenta u svetu, ili prosto želite da vam neki prijatelj pošalje sredstva. Funkcioniše kao da imate lokalni bankovni račun u nekoj od željenih zemalja.

Potrebno je prijaviti se na vaš nalog i pod "Receive" prvo podesiti u "Global Payments Service" koje bankovne naloge želite koristiti u ovu svrhu. Zatim možete odabrati "Request a Payment" (pod Receive opcijom) i popuniti sve tražene detalje.

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #268

Wed Feb 08, 2017 16:30 in Ex-Yugoslavia

trulex wrote: Sad sam gledala payoneer, sto se tice BiH nema je na njihovoj listi..nista od njega

Ja sam ovo nasao na jednom forumu mada je iz 2012 a takodje nasao sam i diskusije na Mod edit svezijeg datuma da se u BiH koristi bez problema.

RE: payoneer u BiH
Može kartica da se naruči i koristi u Bosni. Može da se koristi za podizanje novca sa bilo kog bankomata koji prihvata MasterCard kartice.

Pretpostavljam da će se za karticu prijaviti preko freelance sajta.

Mislim da nema nikakve veze što ima različite dve adrese na dva različita dokumenta. Ja sam možda poslao samo skeniranu sliku pasoša, ali sam prilično siguran da prihvataju i ličnu kartu. U svakom slučaju skenirajte onaj dokument na kome se nalazi adresa na kojoj možete primiti karticu kada ona stigne do vas.

A ovo sam nasao iz 2016

Payoneer MasterCard kartica najbolje je rješenje za podizanje zarada ukoliko se bavite internet poslovanjem. Nakon što je Paypal blokirao uplate za BiH, Payoneer je postao najbolja alternativa.

Payoneer MasterCard kartica prihvaćena je u 210 zemalja svijeta i najeftinije je riješenje za podizanje zarada i primanje uplata od kompanija za koje radite.

Payoneer je jedna od glavnih kartičnih kuća koja izdaje MasterCard karticu.

S vašom Payoneer karticom možete plaćati u svim trgovinama i objektima gdje primaju kartice. Također možete novac i podići direktno s bankomata.

Karticu je lako naručiti i ona u kratkom roku stigne na vašu kućnu adresu.

Pitanja i saveti » Post #3877

Wed Feb 08, 2017 16:13 in Ex-Yugoslavia

Super auto refresh automatski zaustavlja refresh kad se pojavi task dok easy refresh to ne cini no za Trans Data taskove koristim easy refresh jer mi tu ovaj prvi nesto zeza tipa iskljuci se posle nekog vremena. Pokusaj sa oba neces pogresiti.A drugi kanal ne mogu reci zbog pravila foruma.

Rainforest Task » Post #4350

Wed Feb 08, 2017 16:04 in Ex-Yugoslavia

incomehomejob upravo sam dobio CAW poruku na tom ID-u.

Dakle nista,ako ko primeti novi ID neka postuje.

Kafana » Post #772

Wed Feb 08, 2017 15:50 in Ex-Yugoslavia

incomehomejob sad posto si tu sta ti mislis o svem ovom cirkusu sa PP?

Rainforest Task » Post #4349

Wed Feb 08, 2017 15:49 in Ex-Yugoslavia

incomehomejob wrote:
pupijevi wrote: E sad posle sranja sa PP sad sam zaglavio sa RF.

Posto mi ide na drugi kanal koji nema podrske za Payoneer koji sam uzgred narucio a izgleda su i oni izgubili PP trebao bi da promenim kanal to jes da ga vratim na CS. Poslao sam tiket RF-u no oni kazu da trenutno to nije moguce itd.

Ako neko nesto sazna neka obavezno postuje.


pupijevi, a preko ovog CF ID?

981875 Change Payment Channel For Rainforest Qa, lvl 1

Evo stavio na refresh.

Hvala!

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #265

Wed Feb 08, 2017 15:47 in Ex-Yugoslavia

diabolic012 wrote: Pitanje u vezi Payoneer-a. Prilikom registracije nigdje me nije pitalo da li zelim karticu, samo me trazilo podatke o banci i nakon toga mi sada pise "You will receive an e-mail confirmation within the next several business days, once your application has been reviewed.". Kako i kada cu moci naruciti karticu ?

Cim dobijes potvrdu u email da je tvoj account prihvacen dobices i potvrdu da ce ti kartica biti isporucena.

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #257

Wed Feb 08, 2017 12:07 in Ex-Yugoslavia

A dal postoji mogucnost transfer novca sa jednog od ponudjenih koje sad imamo na PP racun? I ja sam duduk sa bankarstvom pa slabo razumem. Dal zna iko ista za ovu varijantu?

A to da Payoneer podrzava AirBnB je dobra stvar ipak je to milijarderska kompanija pa nekako uliva poverenje.....valjda

Rainforest Task » Post #4346

Wed Feb 08, 2017 11:36 in Ex-Yugoslavia

LOL sad odradim hit i uracuna mi za jucerasnji dan :shock:

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #244

Wed Feb 08, 2017 11:27 in Ex-Yugoslavia

igorboris wrote:
Idjosko wrote:
pupijevi wrote:
Idjosko wrote:
pupijevi wrote: Upravo sam zavrsio prijavu na Payoneer sajtu i sad mi je samo cekati da mi bude isporuceno a nadam se da ce biti u datom roku koji tamo pise a to je od 28.2 do 9.3

To znaci da ostajem ovde na CS posto oni koriste ovaj nacin placanja a onaj drugi sajt ne.

Idemo dalje pa cemo da vidimo sta ce biti ali ovo je preveliki sok za sve!

PayPal-u mogu samo da porucim da su ovim potezom udarili na ljude koji se bore za kakav takav hleb a ne zbog pronevera i kako kazu kriminalnih aktivnosti SRAMOTA!

Da li si imao poteskoca prilikom prijave? (tipa da nece da ocita sledecu stranu prilikom popunjavanja podataka pa si morao da kreces sve ispocetka) Hvala na odgovoru

Nikakvih problema druze! Sve je standardno kao i kod ostalih slicnih sajtova. Stigla mi je potvrda posle 10 minuta da je sve ok i sad cekam karticu.

Uradio sam registraciju preko drugog browsera i uspeo sam. Hvala na odgovoru!
Samo da pitam posto sam i ja napravila Payoneer upravo sada ali nisam podnijela zahtjev za karticu vec sam ga
povezala sa racunom i mojom bankom ali kad idem da cashout jos mi pokazuje Paypal na Clixsensu a tamo mi kaze da je Payoneer active u profilu. Jeli jos nekome pise kad pokusa da cashout stari payment metod paypal?

Kad zatrazis cashout na CS idi na edit u tom pop up-u i promeni placanje na Payoneer.

Kafana » Post #762

Wed Feb 08, 2017 11:23 in Ex-Yugoslavia

darthjovan wrote: Gde gore od ovoga od 12h do 20h 2 taska. Pa jbt bar znam da imam taskove u 01:05 i u 02:05. Ovo nije normalno, ne radim danju pa nisam znao da je ovakav haos.

Znam druze sve te razumem ali veruj mi da mi se desavalo da presedim i po 5 sati za usrani bonus.Jednostavno kad nema onda nema. Ali zato posle suse ocekuj pravu poplavu cak toliku da neces moci stici da sve odradis a ispustaces taskove od 7,8,14+c :D

Ako ti je za utehu uzmi slobodno odmori malo i oci i dusu a onda udri! :thumbup:

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #237

Wed Feb 08, 2017 11:13 in Ex-Yugoslavia

Payza je ukinuta na CS no postoji na drugom kanalu koji ja koristim za RF,e sad Jim je rekao da ce pokusati da ih vrati i na CS pa ne bi bilo lose i ta opcija. Dakle za strpljive sacekajte da vidite i tu mogucnost.

Ja nazalost ne mogu da cekam jer mi pare trebaju jer kako je PP odlucio bavim se kriminalom i pranjem novca pa znate kako treba nahraniti dvoje dece mamu im napandrcim! :evil:

Kafana » Post #760

Wed Feb 08, 2017 11:07 in Ex-Yugoslavia

Druze to sto je slabo posla neka te ne cudi bilo je i mnogo gore veruj mi mada RF je bas bas smanjio.

Rainforest Task » Post #4345

Wed Feb 08, 2017 10:57 in Ex-Yugoslavia

E sad posle sranja sa PP sad sam zaglavio sa RF.

Posto mi ide na drugi kanal koji nema podrske za Payoneer koji sam uzgred narucio a izgleda su i oni izgubili PP trebao bi da promenim kanal to jes da ga vratim na CS. Poslao sam tiket RF-u no oni kazu da trenutno to nije moguce itd.

Ako neko nesto sazna neka obavezno postuje.

Kafana » Post #757

Wed Feb 08, 2017 10:54 in Ex-Yugoslavia

Auh narode ovaj danasnji dan ce bas ostati kao najveci sok! Gore i od flaga :(

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #229

Wed Feb 08, 2017 10:42 in Ex-Yugoslavia

Idjosko wrote:
pupijevi wrote: Upravo sam zavrsio prijavu na Payoneer sajtu i sad mi je samo cekati da mi bude isporuceno a nadam se da ce biti u datom roku koji tamo pise a to je od 28.2 do 9.3

To znaci da ostajem ovde na CS posto oni koriste ovaj nacin placanja a onaj drugi sajt ne.

Idemo dalje pa cemo da vidimo sta ce biti ali ovo je preveliki sok za sve!

PayPal-u mogu samo da porucim da su ovim potezom udarili na ljude koji se bore za kakav takav hleb a ne zbog pronevera i kako kazu kriminalnih aktivnosti SRAMOTA!

Da li si imao poteskoca prilikom prijave? (tipa da nece da ocita sledecu stranu prilikom popunjavanja podataka pa si morao da kreces sve ispocetka) Hvala na odgovoru

Nikakvih problema druze! Sve je standardno kao i kod ostalih slicnih sajtova. Stigla mi je potvrda posle 10 minuta da je sve ok i sad cekam karticu.

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #220

Wed Feb 08, 2017 10:27 in Ex-Yugoslavia

Upravo sam zavrsio prijavu na Payoneer sajtu i sad mi je samo cekati da mi bude isporuceno a nadam se da ce biti u datom roku koji tamo pise a to je od 28.2 do 9.3

To znaci da ostajem ovde na CS posto oni koriste ovaj nacin placanja a onaj drugi sajt ne.

Idemo dalje pa cemo da vidimo sta ce biti ali ovo je preveliki sok za sve!

PayPal-u mogu samo da porucim da su ovim potezom udarili na ljude koji se bore za kakav takav hleb a ne zbog pronevera i kako kazu kriminalnih aktivnosti SRAMOTA!

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #208

Wed Feb 08, 2017 10:01 in Ex-Yugoslavia

POKERDzIJA wrote:
pupijevi wrote: Meni je glava sad ko u bubnju ako moze step by step objasnjenje za Payoneer.

Ono sto me konkretno interesuje dakle odem na sajt popunim formular i cekam dve nedelje i kad dobijem karticu mogu da dizem pare na bankomat a prethodno moram da otvorim u mojoj banci devizni racun preko kojeg ce mi oni slati?

Jesam li dobro srocio? Pritisak mi je 200/100 jer izgleda ne radi isplata ni na onom drugom kanalu jer mi salju error kod 3148.

I sta je sa Payza jel valjaju sta???

I de su Bosancerosi dajte i vi neki info

Ako narucis karticu od payoneer onda ti i ne treba racun u banci. Jer ti kartica funkcionise na bilo kom bankomatu. To ti je isto fora kao kad stranci dogju pa povlace pare sa ATM bankomata.
Ja sam nekoliko puta povlacio pare u Makedoniji a druga fora je sto ne mora da brines oko poreza kojeg kad ides preko banke kad tad ces platiti.

Hvala ti mnogo! Nema druge moram da idem na ovaj korak i to sto pre.

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #200

Wed Feb 08, 2017 09:51 in Ex-Yugoslavia

Meni je glava sad ko u bubnju ako moze step by step objasnjenje za Payoneer.

Ono sto me konkretno interesuje dakle odem na sajt popunim formular i cekam dve nedelje i kad dobijem karticu mogu da dizem pare na bankomat a prethodno moram da otvorim u mojoj banci devizni racun preko kojeg ce mi oni slati?

Jesam li dobro srocio? Pritisak mi je 200/100 jer izgleda ne radi isplata ni na onom drugom kanalu jer mi salju error kod 3148.

I sta je sa Payza jel valjaju sta???

I de su Bosancerosi dajte i vi neki info

Platni procesori - informacije, pitanja i saveti » Post #158

Wed Feb 08, 2017 08:54 in Ex-Yugoslavia

Ako moze gde treba se obratiti?
Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Apr 19, 2024 01:32:39 PST