Please wait...
HomeForumPosts by mickeygrb

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Posts by mickeygrb

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #83

Tue Jan 02, 2018 14:06 in Ex-Yugoslavia

ruma45 wrote: evo jedan problem vezan za one open hours (od 0,28):

u kvizu imam samo web search, nema dugme za zvaničnu stranicu tj. nije aktivno...
dva linka sa web searcha (yelp i još neki)pokazuju potpuno različito vreme dok malo tražeći taj web search naiđem i na zvaničnu (koje nema u zadataku) i ona pokazuje naravno opet neko treće vreme... pa po čemu onda da se ravnam?
ko je merodavniji u ovom slučaju?
dok sam kucao poruku ponovo sam se vratio na zadatak i našao četvrto radno vreme (foursquare)...

Uvek je officialni sajt najzvaničniji ali ga iz nekog razloga autor zadatka nije evidentirao pa je prvo dugme ostalo prazno. Obavezno proveravajte adresu jer se desi da dođete do sajta vrlo sličnog imena firme ali koja se nalazi na različitoj adresi. Takođe, na sajtu pregledajte Locations meni jer se tu možda nalazi adresa koja vama treba a ne na footeru websitea do kojeg ste došli ili koji vam je TA ponudio.

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1794

Tue Jan 02, 2018 08:38 in Ex-Yugoslavia

koki1983 wrote: 1220748 Record Key Information From Facebook Posts lv.1 $0.06

...-nisam ga radio jer-ponavljam-totalni sam baksuz za sve te FB posliće...javite kako ste prošli..?tnx.
l.p. :)

Odrast'o sam na Facebooku ali nikada neću naučiti ovaj posao, ili barem šta se to traži od nas :) Expelled u quizu sa nepoznatim procentom (možda i 0%, ko zna :D )

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1770

Mon Jan 01, 2018 09:11 in Ex-Yugoslavia

Feferedon wrote: 1220615 Image Attribute Extraction: Boots - Occasion -Dec-31-17 $0.03

Mislio sam da su popravili zadatak malo s' obzirom da ga nekoliko puta ponavljaju. Ispadao sam uvek do sada sa 80%, sad pao sa 0%. :?

Prošao kviz sa 100% ali u sledećem promašio jedno pitanje i odmah expelled sa 80%. Ako bude kao u prošlom ID autor će brzo ispraviti procenat.

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1767

Mon Jan 01, 2018 08:35 in Ex-Yugoslavia

1220617 Find The Url For Car's Detail Page Level 1

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1764

Mon Jan 01, 2018 05:12 in Ex-Yugoslavia

1220501 Image Attribute Extraction: Boots - Occasion -Dec-31-17

Povremeno se pojavljuje na listi, trenutno je aktivan. Padam već 4 puta od juče na ovom ID ali autor uporno ispravlja % pa nastavljam dalje do novog expelled :D

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1759

Sun Dec 31, 2017 07:43 in Ex-Yugoslavia

Pojavio se još jedan sa obućom:

1220501 Image Attribute Extraction: Boots - Occasion -Dec-31-17 Level 3

Nisam siguran za njega, čini mi se da bi se "okliznuo" odmah u kvizu :)

Edit: nisam izdržao i probao ga, expelled sa 60%. Oprez!

Edit edita: ispravljen procenat nakon pola sata, nastavljam dalje sa 100% :D

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1757

Sun Dec 31, 2017 06:55 in Ex-Yugoslavia

Izgleda su cipele & čizmice (1220185) povećane, pušta preko 50, videćemo dokle :)

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1753

Sun Dec 31, 2017 03:13 in Ex-Yugoslavia

Ja nisam gledao nikada šta piše ispod slike već sam se vodio dimenzijama koje su navedene u inchima; pretvorio sam to u centimetre i odokativno procenjivao da li je flat ili low, najviše je takvih cipela/čizama i tu je najveća dilema. Znači ako je đon ispod 2 cm onda je flat a ako je iznad low. Možda sam ukapirao sistem a možda je u pitanju čista sreća :) Za sada držim 100%, na 32-om sam trenutno.

Edit: 49 max, odradio sa 100%.

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1724

Fri Dec 29, 2017 09:01 in Ex-Yugoslavia

Imao jednu nefer ispravku: prekopirao sam jedini link baš onako kako treba i kako autor navodi ali se on ne poklapa sa autorovim linkom, jednostavno se razlikuju linkovi u nekim znakovima (primetio sam nekoliko znakova "%" u mom linku). Prošao kviz sa 4/5 ali za sada ne daje više.

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1716

Fri Dec 29, 2017 01:52 in Ex-Yugoslavia

Dva komada Toxicity In Online Comments opet na listi i otvara ih, mislim, ko nije expelled na jednom kao ja :)

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1700

Thu Dec 28, 2017 04:36 in Ex-Yugoslavia

koki1983 wrote: 1216549 Record Key Information From Facebook Posts lv1 $0,06

...-ne usudim se radit ga-totalni baxuz u zadnje vreme za sve te fb jobove. :-D
l.p.

Jednostavan zadatak ali expelled sa 20% :( Ko bi ga znao gde sam (i da li sam) pogrešio...

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1695

Thu Dec 28, 2017 01:17 in Ex-Yugoslavia

Feferedon wrote: 1220162 Is This Query Relevant To The Mobiles Category Or Not?

1+49 max.

Na koliko si išao submit, ja na 2 min, sve se nešto plašim kraće :)

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1693

Thu Dec 28, 2017 01:07 in Ex-Yugoslavia

1220162 Is This Query Relevant To The Mobiles Category Or Not?
1220160 Is This Query Relevant To The Fashion Category Or Not?

Oba za Level 3.

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #76

Wed Dec 27, 2017 15:34 in Ex-Yugoslavia

Please Enter The Hours Of Operation For These Merchants At The Place Provided (ili: Enter The Hours Of Operation For Businesses)

Cilj ovog zadatka je da se pronađe radno vreme datog objekta (najčešće ugostiteljskog) i ubeleži na za to predviđena mesta u padajućim menijima.

Autor zadatka vam daje dva dugmeta, nakon klika na prvo (Website) otvara vam se zvanični sajt objekta (nešto ređe u nedostatku zvaničnog sajta otvara se facebook stranica a ako nema ni nje onda je prvo dugme neaktivno i prelazite na drugo). Na zvaničnom sajtu se traži radno vreme .objekta a ono se može nalaziti na nekoliko lokacija.

Prva proverite footer stranice, zatim sidebar, nakon toga contact formu/page i na kraju about stranicu. Eventualno se podaci još mogu nalaziti na središnjici stranice ali to proverite tokom prvog slučaja, dok skrolujete prema footeru. Podaci o radnom vremenu se mnogo ređe pronalaze na drugim mestima na oficial websiteu ali ukoliko vidite da je sajt nakaradan a ne pronađete ga na gore navedenim mestima proverite i druge stranice. Postoji i slučaj da je zvanični sajt globalni tj. da kompanija ima lanac restorana koji su taksativno navedeni u meniju “Locations“. U tom slučaju tražite lokal na adresi koju vam je TA dao (tražite po imenu grada a zatim po ulici i broju).

Ukoliko radno vreme pronađete na zvaničnom sajtu nema potrebe da tražite dalje, autor zahteva da se ubeleže što zvaničniji podaci a official website je na samom vrhu njegovih prioriteta.

Ukoliko ne pronađete podatke na zvaničnom sajtu klikćete na drugo dugme (Web Search) koje vas vodi na Google pretragu i daje desetak rezultata. Birate najrelevantnije, dakle: 1. zvanični website (ako kojim slučajem postoji a autor zadatka nema evidenciju o njemu), 2. facebook stranica, 3. druge stranice kojima se može verovati (recimo Yelp, koji najčešće poseduje podatke o radnom vremenu).

Važno je napomenuti da autor zadatka zahteva da podaci koje pronađete budu baš od tog lokala, stoga je potrebno proveriti da li adresa objekta na sajtu odgovara podacima koje je on dao. Dovoljno je da proverite ulicu i broj jer je malo verovatno da se isti lokal preselio u drugi grad na potpuno istu adresu :)

Ukoliko pronađete više različitih radnih vremena, što se zna desiti (recimo da zvanični sajt ili facebook daju drugačije podatke od Yelpa) birate relevantnije, dakle zvaničnije.

Podaci o radnim vremenima su prilično upadljivi, možete tražiti gde piše “Working hours”, ”WH”, “Opening hours“ ali vam je najlakše da okom tražite gde pišu dani, recimo ”Monday, Tuesday... itd“ ili recimo “Mon-Sat 11:30-3:00“ pa redom za sve dane. U zavisnosti od radnog vremena ta rubrika može biti opširna (ukoliko je dvokratno radno vreme a svaki dan različito) ili u formi jednog reda (sedam dana u nedelji istovetno radno vreme).

Ukoliko ne pronađete podatke o radnim vremenima označavate “No“ i prelazite na drugi zadatak.

Ukoliko pronađete prelazite na označavanje iz padajućih menija. Potrebno je obeležiti vremena za sve dane, počevši od ponedeljka pa do nedelje. Za početek dobro naučite američko označavanje vremena (am i pm, i posebno kako se označava podne i ponoć jer vas to može u početku buniti). Jednokratno radno vreme koje se ne menja je najlakše označiti, recimo, često se dešava da piše radno vreme “Mon-Sat 9:00-17:00“, u tom slučaju u prvoj rubrici označite 9:00am a u drugoj 5:00pm.

Ukoliko lokal ima dvokratno radno vreme ubacite poslepodnevnu smenu na “Add extra time range“ a ukoliko ne treba istu smenu možete ukloni za neke dane. Iz nepoznatih razloga Amerikanci imaju običaj da rade dvokratno ali da im svaki dan bude različito radno vreme, takvi slučajevi su nama najteži jer ima dosta kliktanja i proveravanja. Nakon što označite sva radna vremena obavezno proverite još jednom jer se desi da oko previdi “am “i “pm“ ili slične brojeve.

Ukoliko je isto radno vreme za sve dane kliknete dugme “Copy to all days“ koje se pojavi u desnoj strani reda. Ukoliko je isto radno vreme za 5 dana u nedelji isto to uradite a onda promenite dva dana koja se razlikuju, tako vam brže ide rad nego da označavate vremena za svih sedam dana posebno. Ukoliko je lokal otvoren 24h dnevno označava se opcija “Open all day“ a ukoliko je zatvoren “Closed all day“.

Autor zadatka često menja pravila ali ih vrlo pošteno i boldovano ističe u samom vrhu tako da obavezno pročitajte šta se to u novoj turi taskova promenilo. Poslednji put se promena ticala nepostojanja radnog vremena: do sada je pravilo bilo da ukoliko za neki dan ne piše radno vreme označava se opcija “not listed“ (recimo, često se desi da piše monday - saturday a za sunday nije ništa navedeno). Novo pravilo je da očigledno nepostojanje radnog vremena za neki dan znači da lokal tada ne radi pa se u tim slučajevima označava “Closed all day“. Opcija “Not listed“ je od sada (ili za sada) rezervisana za slučajeve kada postoji početak radnog vremena ali ne i završetak (ili obratno), ali se svakako informišite u instrukcijama zadatka (kada se pojavi) za detaljnije pojašnjenje.

Autor ovog zadatka je jedan od poštenijih i to je u instrukcijama neskromno naveo. On vrlo često ispravlja prijavljene (pa i neprijavljene) greške (desilo se više puta da budem expelled a onda sutradan nastavim rad jer mi je % vraćen) a jedino što može da smeta je ukoliko budete expelled u kvizu jer tada (zahvaljujući CF pravilima koja onemogućavaju uvid u greške) zavisite samo od ispravki neprijavljenih grešaka. Dešava se često da podatke koje pronađete o radnim vremenima autor ne prihvati ali pretpostavljam da nije u pitanju njegova loša namera već se radna vremena lokala menjaju a autor očigledno nema updatovane podatke (ili smo mi nabasali na neki neažurni website).

U jednom tasku se pojavljuje 5 pitanja a cena je 0,28 $. Ranije je puštao da se uradi i preko 250 komada ali u zadnje vreme daje na mrvicu, često i samo quiz. Ipak, cena zadatka nije loša pa se vredi potruditi, meni je rešavanje ovog zadatka veoma zanimljivo jer je dobro plaćen, nije monoton a vide se i razna zanimljiva mesta za obedovanje koja nikada neću posetiti :)

Vreme submitovanja nije toliko bitno jer teško da ćete moći pronaći sve tražene podatke za manje od 5 minuta.

Do sada nisam dobio flag na ovom tasku i nisam pročitao na forumu da je autor ikada nekoga flagovao.

Pročitane savete ne uzimajte zdravo za gotovo, to su samo moja zapažanja i iskustva :) Ukoliko ne prođete quiz ne očajavajte (i ja sam ga pao par puta) već radite task ponovo jer nije težak. Ukoliko neko ima neke dodatne savete/ispravke slobodno nek ispravi/dopuni. Odgovaram na sva pitanja.

Kada se ovaj task ponovo pojavi na listi dopuniću ovaj tutorial sa još nekim sitnicama i savetima.

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1678

Wed Dec 27, 2017 11:14 in Ex-Yugoslavia

maxikiki wrote: 1218880 Toxicity In Online Comments ovaj je bio dobar al je stao

1218858 Toxicity In Online Comments ovaj isto radio kao pre i expelled,
nisam ni čitao uputstva dal nije drugačije nešto

Na 1218880 sam expelled sa 91% :D

TRENUTNO DOSTUPNI TASKOVI NA LISTI!!! » Post #1676

Wed Dec 27, 2017 11:02 in Ex-Yugoslavia

Kalimero_N wrote: 1218858 Toxicity In Online Comments $0.10 227

50% :thumbdown:

Prošli ID doterao do maximuma a ovaj odmah na drugom expelled :(

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #39

Mon Dec 25, 2017 09:46 in Ex-Yugoslavia

bassbass12 wrote:
ruma45 wrote: vezano za car's dealer web page:

šta raditi kad na oba linka dobijem poruku tipa:

Access Denied

You don't have permission to access "web adresa" on this server.
Reference #"neki broj"

Odgovoriš:1. yes 2.yes i kopiraš URL tog drugog linka

Može i tako ali bi ipak trebalo proveriti da li se na tim adresama nalazi podatak koji submitujemo. Adresu koju dobiješ na prvom ili drugom linku svakako možeš proveriti preko nekog proxy web sitea (kucaj u google "proxy surfing" i izbaciće ti ih gomilu). Problem je što su određeni sajtovi nedostupni na našem prostoru i ne mogu se otvoriti na normalan način preko browsera. Link iz proxy browsera ne možeš kopirati, već kopiraš onaj koji se nije mogao otvoriti.

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #35

Mon Dec 25, 2017 04:08 in Ex-Yugoslavia

ruma45 wrote: a takođe i one sa radnim vremenom što vrede 0,28$ (ne znam naziv zadatka)

Napisaću savete za taj task, zove se Enter The Hours Of Operation For Businesses :)

Lista želja - objašnjenja za zadatke » Post #20

Sun Dec 24, 2017 14:42 in Ex-Yugoslavia

Obavezno u footer prvog posta te nove teme treba staviti - sve preporuke i savete koje pročitate u ovoj temi koristiti na vlastitu odgovornost, za eventualne probleme, expelled ili bilo šta drugo ne odgovaramo :) da ne bude posle "pa vi ste mi rekli da tako radim a ja expelled", jer ima i pogrešnih ispravki od strane TA, broken jobova i svega :)

ID-ovi taskova koji ulaze u GA » Post #3581

Fri Dec 22, 2017 12:56 in Ex-Yugoslavia

smota9 wrote:
ruma45 wrote: Kome ovi zadaci idu od ruke tj. tastature i miša:

1218371 Please Enter The Hours Of Operation For These Merchants At The Pl...
0,28

a meni jedino preostaje da navijam da namlatite što više od ovog zadataka x:D
Hajde da napišem ovde nadovezivanje na post iznad, a da se ljudi ne trgnu da je neki novi task, kad ono cvrc, tamo neki razvezao priču.

Taj zadatak u principu i može da se radi, ali kad autori lepo i odgovorno urade svoj deo posla koji se tiče test pitanja. Ali se dešava da ne budu u pravu i onda nema žalbe posle ispadanja iz kviza.

Ali zato ako se prođe kviz i ostavi im se primedba na korekciju sa linkom kao dokazom, oni ispravljaju u kratkom roku.

Sad su zadatak postavili tako da ima neki fitnes centar kome može da se pretpostavi početak i kraj radnog vremena, ali nije izvesno, a guglanje i bingovanje ne nude precizne odgovore. Tako da ništa od zarade, što se mene tiče, kad je ovaj ID u pitanju. Mada možda neko i zna kako da ga reši.

Ovo je zapravo jedan od retkih TA koji konstantno ispravlja greške koje mu se prijavljuju tako da se zadatak može raditi kada se ukapira dobro čak i ako omanete u quizu tj. doživite nefer ispravku. Kod ovog ID ima promena u instrukcijama tako da dobro pročitajte pre početka rada na njemu. Problem sa ovim zadatkom je što nekoliko poslednjih ID-eva nije davao osim quiza ili ponekad eventualno još par komada. Isti zadatak se prošle godine mogao raditi do preko 250 komada.
From: Go
Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Apr 26, 2024 01:21:39 PST