Please wait...
HomeForumPosts by alidanial

Jump to
Members LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanNederlandsGreekHindiUrduBengaliFilipinoIndonesianMalayArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
Posts by alidanial
Subscribe to this Member's RSS Feed
Topics Only   Topics & Replies

survey pendek pollfish » Post #20

Thu Jul 20, 2017 18:15 in Malay

Survey Pollfish

1 soalan sahaja, terus complete

$0.36

:thumbup:

Ringgit to USD » Post #125

Wed Jan 18, 2017 11:26 in Malay

rpdesign wrote:
alidanial wrote: Rate hari ini, 1 USD = RM4.44. Rate di Paypal, 1 USD = RM 4.315208 (~3% fee).

rate di PayPal utk pertukaran dalaman sj. kalo u transfer ke Maybank, rate Maybank yg akan digunakan

oh ok :thumbup: so bank mana yg terbaik utk withdraw paypal :D

Ringgit to USD » Post #123

Wed Jan 18, 2017 07:22 in Malay

Rate hari ini, 1 USD = RM4.44. Rate di Paypal, 1 USD = RM 4.315208 (~3% fee).

withdraw returned? » Post #3

Tue Jan 17, 2017 07:49 in Malay

Sy rasa klau akaun PayPal unverified tak ada masalah untuk CS hantar payment. Akaun PayPal sy pun sblm ni unverified tp CS, NB, elite dll dpt htr pyment kpd sy tnpa sebarang masalah.. try contact paypal..

Don't have permission to work on this job » Post #5

Fri Jan 13, 2017 11:46 in Malay

Sebenarnya ramai yg discuss pasal ni di thread zero level task.. Task level 0 tp x dpt buat ClixSense Forum Mgkin ini bug CF. Ada yg lagi pelik, masa sy level 0 dulu ada certain task level 1 yg keluar dan sy dpt buat dan terima bayaran :o

Don't have permission to work on this job » Post #2

Fri Jan 13, 2017 05:24 in Malay

Adakah awk level 0 dan cuba utk buat task level 1/2/3 yg ada kt bahagian "show potential jobs"? Kalau ya, itulah sbbnya. Kalau tak, mgkin task tersebut geotargetted atau lain2 bug.

akhirnya! » Post #15

Fri Jan 13, 2017 02:12 in Malay

sekarang dah susah nk menang sbb asyik klik 20 kali je. Itupun klau dpt completekan checklist..

Paypal VS Payza » Post #36

Wed Jan 11, 2017 23:46 in Malay

Idoformoney Semua tick dah ada...

Ok, sy dh test mcm yg azmie73 tunjuk dan dapat message mcm yg kat screenshot tu..

Thanks semua :thumbup: :thumbup:

Paypal VS Payza » Post #31

Tue Jan 10, 2017 13:50 in Malay

Thread pasal PayPal yg lain dh locked, malas nk buka yg baru so tanya kat sini je lah.

Macam mana nk tahu kalau account PayPal kita dh verified?

Kalau design yg lama, senang sebab dia tulis status verified/un-verified kt bahagian atas.

Tapi PayPal dh tukar design baru tahun lepas, tak jumpa status tu kat mana2.

Ada trick/hack yg org share tp dh tak valid.

Kalau dh berjaya link debit card dan confirm kod 4 digit tu mksudnya dh verified ke? Sbb ada yg ckp itu sekadar untuk remove limit sahaja..

Ada idea tak nk check camne :?



Limit dh remove tp yg identity confirmation masih belum settle. Verified or not?

Paypal VS Payza » Post #26

Wed Jan 04, 2017 05:18 in Malay

cashout $2 dpt 1.65 dh rugi 17.5%.. :o withdraw masuk bank pun lagi tinggi fee dia..

Paypal VS Payza » Post #23

Tue Jan 03, 2017 05:02 in Malay

berapa fee untuk terima bayaran dari site PTC?

Kat website Payza:

Receive Funds* 2.90 % + 1.44 MYR
Note: Higher fees apply to some industries: 3.90 % + 2.85 MYR for receiving funds.

Org ckp PTC termasuk dlm "some industries" yg dimaksudkan kt atas..

Kalau cashout $10, agak2 berapa dpt, berapa rugi...

dah usd 15 tapi tak boleh cashout » Post #7

Tue Jan 03, 2017 04:56 in Malay

Cashout kt sini ada fee 2% untuk PayPal.
Cashout $8 dapat $7.84.

Minimum cashout kt PayPal xpasti pulak sbb selalunya kumpul lebih RM400 dulu baru withdraw utk elakkan fee RM3.

dah usd 15 tapi tak boleh cashout » Post #2

Mon Jan 02, 2017 11:51 in Malay

Cashout rasanya ada limit sekali untuk setiap 7 hari atau 14 hari (tak pasti). Kalau dah cashout dlm masa 7/14 hari sebelum ni, butang cashout takkan keluar kat tepi balance.

Minimum cashout adalah $8.

mohon tunjuk ajar cara nak cashout/withdraw » Post #2

Mon Jan 02, 2017 11:46 in Malay

Welcome 2017, good bye 2016.... » Post #2

Sat Dec 31, 2016 09:08 in Malay

Terbaik bro.. anda antara otai yg sy anggap sebagai sifu kt sini, sentiasa bg tunjuk ajar masa sy newbie kt sini dulu :clap:

Bg sy untuk thn pertama kt CS ni belajar sedikit demi sedikit, dpt kumpul 500 usd atas usaha sendiri (tanpa referrals).. Azam thn 2017 kalau boleh nk kumpul 1k USD pulak.. InsyaAllah..

Task Level 0 - Alert » Post #128

Sat Dec 31, 2016 09:01 in Malay

selalunya task bahasa asing akan dikira dlm GA. Tapi sebab bahasa asing risiko untuk kena expell lebih tinggi. Lagi byk kena expell lagi susah nk naik level 1. Tp tak salah mencuba :thumbup: :thumbup:

K0nfius tentang upgrade level » Post #5

Sat Dec 31, 2016 08:57 in Malay

Sris189 wrote: Apa maksud expelled mode? :?:

Accuracy anda lebih rendah berbanding yang task tersebut inginkan, jadi anda tidak dpt lagi buat task berkenaan melainkan task author fix accuracy anda.

K0nfius tentang upgrade level » Post #3

Fri Dec 30, 2016 23:02 in Malay

Eichaa91 wrote: Cm mana kita nak tahu yg kite ni da naik level, :roll:

1. Pergi ke Complete Tasks | ClixSense

Kalau nampak ada task yg ditanda dengan level badge sekurang-kurangnya level 1, anda sudah naik level



Kalau kena klik dulu pada show potential jobs baru nampak task2 ini, maknanya anda masih level 0.



atau

2. Pergi ke dashboard Sign In

Kalau anda level 0, ketiga-tiga level badges warna kelabu

Kalau level 1, badge level 1 akan ada warna.

Kalau level 3, semua badge akan berwarna.

pending cashout » Post #2

Thu Dec 29, 2016 11:54 in Malay

Kat CS ni bukan instant cashout mcm sesetengah PTC yg lain.. Jd pending tu biasa.. When and how will I get paid (Cashout)?(Cashout)#pq

nak naik level » Post #2

Thu Dec 29, 2016 11:47 in Malay

Ni mgkin sebab kena expelled dari task ni.. Caranya kena buat lebih bnyk tasks..
From: Go
Return to the forums index
All times displayed are EST - Server Time: Oct 23, 2018 20:58:46 EST