Please wait...
HomeForumInternationalEx-YugoslaviaRF tema - Pomoc za RF pocetnike
Topic Rating:

Jump to
ySense Customer Care CornerySense Knowledge CenterMembers LoungeYour StatsSuccess StoriesPayment ProofsMember IntroductionGeneral TalkForo en EspañolCharla GeneralSoporte General y PagosInternationalPortugueseItalianFrenchGermanHindiUrduFilipinoIndonesianArabicRomanianTurkishRussianBulgarianHungarianPolishEx-Yugoslavia
RF tema - Pomoc za RF pocetnike

#421 by incomehomejob » Mon Jun 12, 2017 09:39

jevticbozidar wrote: ma sad je gotovo,poslao sam i nema povratka.bilo je i to sto si nalepila a ja sam usao tamo gore gde pise potpis i u neku opciju ,cini mi se,samo ja imama pristup,tako nesto i tu sam popunio onaj upitnik -ako ti nije mrsko,pogledaj moju poruku malo iznad ove,trazili su neki mejl,valda koji dokumenat saljekm i poruka-u zagradi pise opciono a iznad toga odakle da skinem sliku.ma mora da sam nesto po obicaju pogresio :D :D :D :D :D a pomocnik mi je dosttupan svremena na vreme..gotovo je sad.a kad te vec gnjavim,kazi mi molim te,u vezi onog kanala za placanje....ja sam preko clixsense odradio onaj zadatak pre oko 2 godine i tako postao clan.dal to znaci da netreba nista da diram i da ce isplata ici preko clixsensa?neradim ni na jednom drugom sajtu vec samo ovde.hvala unapred

Iskreno, sve sam pregledala sad opet uzduz i popreko od tvojih postova, i pojma nemam gde si ti naleteo na ovo sa licnom kartom i upload-ovanjem dokumenata. :D
Svi smo samo potpisivali Ugovore.

Da li ima sanse da kcerka pogleda sa tvog kompa, mozda ce ona lakse da mi objsani? :)
(Da se ne logujes ti sa njenog kompa, pa da ne zbrljamo nesto, zato kazem. :) Najbolje je na tvoj nalog sa tvog kompa i neta, tako smo sigurni.)
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#422 by incomehomejob » Sat Feb 17, 2018 12:19

jevticbozidar wrote: :D incomehomejob ,prvo pozdrav za tebe i ostale a sad imam nesto da pitam.....ima li (procitao sam ovde na pocetku da je "rasprava" o RF bila u kafani ) negde na ostatku foruma neka objasnjenja za pocetnike za rad na RF? pisao sam da sam prepustio ,nadam se zetu :D :D :D :D da radi na RF i nek zaradi,razbio tesna pitanja i batalio.nesto u poslednje vreme me proganja ,posto je ,ako sam u pravu,ozbiljnija zarada nego ovde,da probam ponovom da pokusam ali nemam predstavu kako,i znam jedino da kopi paste moras raditi preko tastature :D :D :D ( kakav nivo znanja ).citam o nekim kuhinjama ( izgleda mi kao najjednostavniji zadatak,mozda se varam) ali nevidim dal ima nekih objasnjenja na pocetku "postojanja" RF-a u vezi zadataka i kako se rade.onaj deo foruma o pomoci kako se resavaju pojedini zadaci na CS je potpuno zamro,NAZALOST, pa se nadam da ovde mogu da se malo oparim bar 1 dolarcic ,makar svaki drugi dan :D :D :D :D.ako ima volje i vremena voleo bih ,ako moze , bar neka stura objasnjenja makar nekog najcesceg zadatka il zadataka.ako ne,nema veze,nema ljutnje jer znam da za to treba i vremena i zivaca.

Evo nas ovde, sad sam se tek ulogovala, pa nastavljam za desetak minuta objasnjenja. :D
Samo da smislim kojim redom i kako da krenem. :D
Last edited by incomehomejob » Sat Feb 17, 2018 12:23 » edited 1 time in total
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#423 by Garagos » Sat Feb 17, 2018 12:35

Evo ja cu da napisem nesto za pocetnike, posto vec cak godinu dana imam RF, pa da pomognem koliko mogu.

Znaci, ako si uspeo da ,,upadnes'' na RF, tj. da se registrujes, prodjes testove, ne mogu sada da se setim kako je to bilo, uglavnom, ako mozes da radis zadatke za RF, odes na rainforest i instaliras njihovu ekstenziju. Ona ti se pojavi odmah do ClixAddona, tj. u toj liniji i pise crvenim slovima OFF, pritisnes na to i pozelenice i cekas onda zadatke odnosno hitove (tako se zovu ti zadaci za RF, ako sam dobro napisao).

I nema sta, onda samo cekas dok ti ne izadje neki zadatak, preko vikenda ih ima jako malo, a preko nedelje, pogotovo u vecernjim casovima daju najvise.

Kada dobijes zadatak/hit, imas odredjen broj koraka, moze biti 2 koraka, a moze biti 50-100 koraka, zavisi, ja uglavnom dobijam one od 10 do 20 koraka i svaki korak je placen 4c, ali kad uradis zadatak, odredjen procenat uzima CS, tako da ne dobijes bukvalno tih 4c po svakom koraku, nego nesto manje.

Zadaci su laki, procitas uputstva, ako nesto ne znas onda i dva puta ili vise i radis, nista tesko, uglavnom samo copy/paste ide ili nekada neke provere, ma skontaces cim dobijes prvi zadatak, nista tesko.

P.S. Naterao me mod da kopiram post i ovde. :D
Garagos
Posts1,352
Member Since21 Aug 2015
Last Visit16 Nov 2023
Likes Given2,092
Likes Received3,374/1,242

#424 by incomehomejob » Sat Feb 17, 2018 13:19

Garagos, imate najgoreg i najzastrasujeceg moda od svih. :lol:
Pogotovo ti. :D


jevticbozidar, evo da krenem redom makar neke stvari, samo da znas ovo sa objasnjenjima ce da potraje. ;)

Te kuhinje koje pominjes, to im je bivsi klijent, nema toga vise. One jesu delovale lako, ali su bile zeznute, jer su se tu dobijali Admin rejections. Razlika izmedju Rejections i Corrections (kod CF) je u tome, sto kod CF dobijes ispravku na 1 Testno pitanje i dok god si iznad expelled proseka, ok si za taj ID. Kod RF Rejections znaci da ti je odbijen ceo taj zadatak (zovu se HIT).
Maksimum Rejections po jednom nalogu je 20 kom. i onda se nalog banuje.
Medjutim, retko kada (tj. nikada, da se ja secam) smo culi da je neko doterao do 20 pre banovanja, obicno je bilo ranije.

Sto se tice razlike izmedju njihovih obicnih Rejections i Admin Rejections - obican rejection se dobija odmah (ili u jako kratkom vremenu posle ili zavrsenog HIT-a ili prijave u HIT-u da nesto ne valja), a Admin Rejection znaci da je RF Admin pregledao tvoj rad na tom HIT i zakljucio da ne valja.
Prvi se dobijaju slicno kao ispravke kod CF.

Ovi standardni Rejections se brisu sa profila posle 30 dana. Za Admin rejections, nisam sigurna, nisam imala do sada, ali kruzi prica da se brisu sa profila, medjutim da ostaju vidljive njima u njihovom sistemu.
(Molba za kolege ko ovo zna da potvrdi ili opovrgne. :))

Sto se tice njihovih zadataka, HIT-ova, svaki je razlicit.
Sistem je da testiramo sajtove raznih firmi/njhovih klijenata i cak i u okviru istog sajta ima gomila razlicitih sta ti kada traze da uradis.
Princip je da se svako pitanje (step/korak) sastoji od 2 stavke koje treba da uradis:
- kazu ti 'uradi to i to'
- pitanju te 'da li se desilo to i to', 'da li vidis to i to' i sl.

Odgovori su 'yes' ili 'no' dugme. Ako kliknes 'no', pojavi se prozor da obrazlozis zasto prijavljujes HIT da je falican.

Ima i gomila pravila koja treba d se iscitaju njihovih, sta se prijavljuje, a sta ne. Na zalost, menjaju ih svaka 2 minuta.

Ovo je prvi deo, iscitaj, pa me pitaj dalje. :D
Last edited by incomehomejob » Sat Feb 17, 2018 13:21 » edited 1 time in total
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#425 by jevticbozidar » Sat Feb 17, 2018 15:59

Garagos hvala ti ali sa tim sam upoznat od ranije, incomehomejob mi je ranije to objasnila,ali opet, hvala ti.
incomehomejob hvala i tebi.ovo cu da kopiram i nalepim sebi u neposlate mejlove da netarzim posle i da vas nesmaram.da li je problem ako se prevodi stranica,mislim komplet,sa google translate? da mogu bar nesto da razumem :D :D i dal je vreme ograniceno za zavrsetak zadataka kao na CF ? morao bi ta objasnjenja prvo da prevedem na engleski,mada kako google translate zna da prevede,verujem da ce ljudi pomreti od smeha :D :D da li ima vremena za takvu operaciju?mislim na prevodjenje mog tumacenja sta nije u redu u zadatku.nadam se da ste razumeli sta je "pesnik "hteo ovim da kaze :D
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#426 by incomehomejob » Sat Feb 17, 2018 21:58

Evo redom 'pesnice'. :D

Ranije je bilo 1h vremena za ceo Hit, bez obzira koliko stepova/koraka ima, pa su pomerili na 1,5h. Pretpostavljam da je jos uvek tako.
Imas (mislim) ili 6 min ili 10 min da pocnes prvi korak, mada i to menjaju stalno tako da nisam ni obracala paznju, ispravice neko od kolega. :)
Po svakom koraku imas 15 min. (Ako i to nisu menjali. :D)
Korak/step se racuna svaki zahtev sta da uradis nesto i onda pitanje da li se desilo nesto, tj. sve dok ne kliknes 'yes' ili 'no' je taj 1 step/korak.

Sto se tice prevoda nije problem, ali video si kada si radio one testove, da mozes da kopiras samo ono sto ti je iznad onog drugog ekrana/Terminala. Taj deo je u tvom browser-u i njime mozes da baratas kako hoces. Ostali deo u Terminalu je taj tudji sajt i iz njega ne mozes da kopiras napolje, samim tim ni u google translate, a nekada se trazi da se bas dobro pregledaju neke stvari na tom sajtu, nekada bude 'zavuceno' i ne bas ocigledno da se nadje da li necega ima na strani.

Pominjao si (ako sam dobro razumela :D) potencijalnog zeta. Da li postoji mogucnost da na pocetku radis zajedno sa njim, mnogo je lakse sve za objasnjavanje kada se gleda sta se desava, jer nije bas sablon kao kod CF zadataka, da je svaka strana (u ovom slucaju step/korak) isti, kada provalis kako se radi neki task.

Ti sve redom pitaj, ja cu da objasnjavam kako najbolje umem. :D
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#427 by savmo » Sat Feb 17, 2018 23:46

Ako slucajno dobijete Admin Rejection, onda njegova trajnost na vasem profilu je tacno 30 dana, u drugim zapisima trajnost nepoznata (meni).

Kada je rec o Idle Policy:

Your job will be aborted in the following cases:

If you do not start the job within 3 minutes after accepting it (i.e pasting the redirect URL into your VM browser and pressing enter).
If you do not show progress on the job for 15 consecutive minutes after starting.
If you do not complete the job within 90 minutes of accepting the job.
If you disconnect (close the page or internet down) for 5 minutes
savmo
Posts913
Member Since16 Jul 2014
Last Visit15 May 2018
Likes Given2,381
Likes Received2,128/745

#428 by incomehomejob » Sun Feb 18, 2018 04:06

Hvala puno savmi. :)

Kako mi je net u haosu, em ne radim rf em sam evidentno oglupavela za isti. :D


jevticbozidar, ovo su ti ispravke od savmi. :)
- pocetak imas fore 3 min, ne 6 ili 10 kako sam ja napisala. (Mislim da je bilo davno nesto 6 min, ali su oni imali neku tesku brljotinu kod njih, pa su nam tada produzili, ali nemoj da me drzis za rec.)
To je onaj prvi step/korak gde treba da ubacis adresu/url gore u browser Terminala i za to imas 3 min da kliknes 'Take a screenshot' (ili slicno tome. :D).
- sledeci korak sa ovim pocetnim mora da bude gotov u roku od 15 min.
- 1,5h ostaje za ceo Hit.
- ako padnes sa neta i/ili zatvoris tu stranu/tab na duze od 5 min.
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#429 by jevticbozidar » Sun Feb 18, 2018 09:35

Da li i tu mozes odustati od zadatka bez obzira dal si poceo da ga radis,kao sto moze na CF?moram malo da prostudiram vasa uputstva pa cu ""skupiti hrabrost" da probam.sto se tice zeta,nudio sam mu mesecima i vidim da nema volje pa nemam nameru vise da mu pominjem,ecu nikom da se toliko namecem,makar bilo za njegovo dobro,jos da me "zamrzi" zbog davljenja :D
HVALA PUNO NA TRUDU.
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#430 by pupijevi » Sun Feb 18, 2018 12:15

jevticbozidar wrote: Da li i tu mozes odustati od zadatka bez obzira dal si poceo da ga radis,kao sto moze na CF?moram malo da prostudiram vasa uputstva pa cu ""skupiti hrabrost" da probam.sto se tice zeta,nudio sam mu mesecima i vidim da nema volje pa nemam nameru vise da mu pominjem,ecu nikom da se toliko namecem,makar bilo za njegovo dobro,jos da me "zamrzi" zbog davljenja :D
HVALA PUNO NA TRUDU.

Ne!

Ne postoji give up ili neka slicna opcija ali recimo odradis pocetni step i ostavis da ode u abandoned sto traje nekih 15 minuta.Znaci nista ne diras,odes na drugu stranicu i cekas da ikonica se vrati u pocetno stanje a na stranici pise Job is Abandoned a nekad samo iskljucis ali pre toga ikonica mora da izgubi ON status.

Naravno nije preporucljivo da se to radi cesto ali to je za sada jedina opcija a da se ne ide u neku "kaznu".

Svako naglo gasenje Hita ili odbijanje da se radi odnosno kad dobijete Hit i ne startujete smatra se grubim krsenjem i moze se dobiti blok.
pupijevi
Posts3,410
Member Since8 Feb 2015
Last Visit12 Nov 2023
Likes Given1,680
Likes Received8,646/2,676

#431 by jevticbozidar » Mon Feb 19, 2018 10:21

Hvala pupijevi,ovo je zaista jedno od vaznih saveta.
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#432 by jevticbozidar » Mon Feb 19, 2018 11:11

Jos jedno pitanje u vezi isplate sa RF...da li se zarada prebacuje na clixsense jer sam prijavljen na tom kanalu a i radim samo clixsense.?
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#433 by Garagos » Mon Feb 19, 2018 11:20

Da, zarada ti stize na CS. :)
Garagos
Posts1,352
Member Since21 Aug 2015
Last Visit16 Nov 2023
Likes Given2,092
Likes Received3,374/1,242

#434 by jevticbozidar » Mon Feb 19, 2018 12:38

Hvala na odgovoru i pomoci :thumbup:
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#435 by Nole76 » Mon Feb 19, 2018 17:42

Najbitnije je da otvorite pocetni url. Posle toga se vec drugacije gleda. Bilo je prica o tome da je jedan od razloga za ban odredjeni broj zadataka koji nisu poceli u roku od 3 ili 6 minuta :?
Posle toga ako nesto zeznete mozete da ostavite hit da ode u abandoned. Mada kao sto rece Pupi nije preporucljivo al nekad nema drugog resenja.
Veoma je bitno da ne prijavljujete da je VM spora ili da postoji neki problem vezan za Rainforest. To je njihovo resenje problema :D
Ako se nesto dugo ucitava napisite npr - Posle 3-5 minuta sajt se jos uvek ucitava. Nikako ne pominjite VM.
Toliko toga su promenili da ni ja vise nisam 100% siguran u neke stvari.
Desi mi se da gledam po par minuta u terminal i da nemam pojma sta da radim. :shock:
Ako neko nije radio par meseci neka obavezno procita pravila. Dosta toga se vise ne prijavljuje.
Nole76
Posts2,087
Member Since27 Aug 2015
Last Visit30 May 2023
Likes Given9,452
Likes Received4,848/1,732

#436 by jevticbozidar » Wed Feb 21, 2018 00:18

Hvala Nole76
Ma kad se odvazim,necu nista da prijavljujem :D :D sto je sigurno,sigurno
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#437 by incomehomejob » Wed Feb 21, 2018 02:08

Sad cu ja kao pupijevi da ti dam odgovor :D:

Ne!

Hitovi i taskovi su dve razlicite stvari po svemu.
Za pocetak CILJ testiranja za RF je da MI nadjemo greske na sajtovima njihovih klijenata.
Medjutim, postoje pravila STA se prijavljuje i smatra kao greska/falinka. E, na sve to, pored tih pravila, ima gomila situacija kada cak i mi koji radimo duze ne znamo sta bi i kako bi i takve stvari smo cesto diskutovali u onoj drugoj RF temi.

Gnjavim te sa svim ovim i insistiram stalno da nas pitas dosta toga pre nego sto krenes, jer su od RF pristojne pare, a posle odredjenog broja omaski testera ili ako oni procene da im se ne svidja kako testiras, blokiraju nalog.

Poenta ovog mog eseja. :D = iscitaj sva pravila, pitaj nas sve, pa tek onda kreni. :)
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#438 by jevticbozidar » Wed Mar 07, 2018 18:27

hvala pupijevi
nesto sam se bio ulenjio ovih dana pa sam tek sad malo prionuo na posao i da pogledam forum,zato se zahvaljujem sa zakasnjenjem a jos uvek skupljam hrabrost al mi nesto ,nazalost ,sporo ide :D :D
jevticbozidar
Posts283
Member Since11 Apr 2013
Last Visit9 Mar 2023
Likes Given37
Likes Received420/230

#439 by incomehomejob » Fri Apr 26, 2019 11:25

Drugari, ko nije uhvatio onaj poslednji talas kada su primali nove testere, molim vas, procitajte post od kolege Nole76, a i da bump-ujem taman ovu temu na vrh, iskreno se nadam i zelim da ce vas biti dosta novih, pa taman da pomazemo ovde da se uigrate. :)

Rainforest Task | ClixSense Forum
Nove informacije | ClixSense Forum


P.S.
Kolega Nole76 ne voli da se hvali, ali samo da znate, on je nas Master Nole76 po pitanju RF. ;)
incomehomejob
Posts7,047
Member Since24 Jan 2015
Last Visit21 Oct 2020
Likes Given32,720
Likes Received12,536/5,065

#440 by Urke92 » Sat Apr 27, 2019 15:14

Prvo hvala na dobrodoslici i datom odgovoru :)

Prelistao sam celu prvu stranu ove teme ali nisam mogao da nadjem odgovor na ova 2 pitanja:

1. Da li na platformi moze da radi vise ukucana?

2. Koja je prosecna zarada na mesecnom nivou?
Urke92
Posts17
Member Since31 Jul 2017
Last Visit10 Oct 2021
Likes Given3
Likes Received37/15
Return to 'Ex-Yugoslavia' Forum     Return to the forums index
All times displayed are PST - Server Time: Apr 26, 2024 10:16:57 PST